TRESE SE SRBIJA: Žestoko saopštenje Partizana, crno-beli traže RADIKALNE promene, udarili i na Zvezdu!

FOTO: FK Partizan

Fudbalski klub Partizan izdao je novo saopštenje nakon meča protiv Javora u okviru domaćeg šampionata (3:3).

U Humskoj su kivni na VAR koji je prema njihovom mišljenju zakazao u meču sa timom iz Ivanjice.

Saopštenje prenosimo u celosti:

 


„Fudbalski klub „Partizan“ ne može i neće da ostane nem na sva jučerašnja događanja u fudbalskom prvenstvu Srbije, koje se iz kola u kolo degradira i obesmišljava, usled nečasnog delovanja određenih ljudi i grupacija.

Utakmica između Partizana i Javora predstavlja flagrantan primer kršenja pravila fudbalske igre i potpuno obesmišljava postojanje i upotrebu VAR tehnologije u srpskom fudbalu. Jasno je da u srpskom fudbalu vlada potpuna konfuzija među igračima, trenerima i svim klubovima o tome na koji način funkcioniše VAR sistem u srpskom fudbalu!

Glavni sudija jučerašnje utakmice Andrija Stojanović se prilikom dosuđivanja kaznenog udarca za FK „Javor“ konsultovao sa sudijama u VAR sobi i ipak dosudio isti, iako se prostim pregledom video snimka jasno utvrđuje da je Kristijan Belić prvi dotakao loptu, izbacivši je u korner, bez faula. Takođe u dodatnom vremenu, na kraju utakmice načinjen je prekršaj nad igračem Partizana Vujačićem, u kaznenom prostoru protivnika, a sudija nakon konsultacija sa sudijama u VAR sobi odlučuje da ne dosudi kazneni udarac. Ovakvo ponašanje svih sudija, na terenu i u VAR sobi nije slučajno, već su isti očigledno poslati sa zadatkom da otvoreno dele (ne)pravdu na štetu našeg kluba.

FK „Partizan“ će od FSS zahtevati da se zvanično ispita procedura upotrebe VAR tehnologije, odnosno komunikacija između sudija na ovoj utakmici, a sve kako bi se utvrdilo kako su i na koji način donošene odluke u spornim situacijama. Nečuveno je da se glavni sudija, u spornim situacijama ne udostoji da pogleda i proveri sporne situacije, već autoritativno donosi odluke.

Znamo i po čijem nalogu se ovo dešava, obzirom da su sudije delegirane od strane sudijske komisije FSS na čijem čelu se nalazi Dejan Filipović, čovek koji se više puta javno deklarisao kao navijač „Crvene zvezde“, o čemu svedoče i fotografije koje su se ranije pojavljivale u medijima. Smatramo da ovaj čovek ne može da nastavi sa daljim obavljanjem funkcije, te ovim putem zahtevamo njegovu smenu uslede pristrasnosti i neobjektivnosti.

Taj isti Dejan Filipović delegirao je i glavnog sudiju jučerašnjeg meča u Nišu Marka Ivkovića, koji je na očigled celokupne javnosti dosudio nepostojeći jedanaesterac za „Crvenu zvezdu“, a potom je na osnovu signalizacije iz VAR sobe ipak morao da poništi svoju odluku, uz dodelu žutog kartona fudbaleru „Crvene zvezde“, a što bi značilo i automatsko isključenje tog igrača. Sudija Ivković je potom isključio dva igrača „Radničkog“, a utakmicu produžio za četiri minuta, a potom mimo svih pravila fudbalske igre dozvolio igranje utakmice do 98.minuta?! Ovakvo “iživljavanje“ Ivkovića ostaće dugo upamćeno u fudbalskim krugovima kao primer bahatog i neprofesionalnog suđenja…

FK “Partizan“ je dobro upamtio Ivkovića, koji je i u prošlosti sudio na štetu našeg kluba, a u korist protivnika, pa je tako na utakmici koju je FK „Partizan“ igrao u Novom Pazaru prestrogo dodelio drugi žuti karton Saničaninu i time ga isključio iz igre u 22.minutu, iako je po mišljenju stručne javnosti dosuđivanje kaznenog udarca za Novi Pazar u toj situaciji bila odgovarajuća i dovoljna kazna.

Takođe Marko Ivković je bio sudija u VAR sobi i na utakmici FK „Čukarički“ – FK “Partizan“ u protekloj sezoni, kada nije signalizirao glavnom sudiji da je prekršaj odbrambenog igrača Čukaričkog nad Rikardom bio za dodelu crvenog kartona (obzirom da se radilo o poslednjem igraču odbrane), a što je imalo preloman uticaj na krajnji rezultat. FK „Partizan“ zahteva da Marko Ivković u budućnosti ne sudi utakmice našeg kluba, obzirom da je jasno da ne sudi po pravilima fudbalske igre i sudijske profesije.

FK „Partizan“ smatra da je sramno ponašanje glavnog sudije i delegata utakmice u Nišu, koji nisu prekinuli utakmicu u trenutku isticanja uvredljivog transparenta upućenog v.d.predsedniku FSS, a što su morali da učine. Isti transparent je bio istaknut i na utakmici u Novom Sadu u prethodnom kolu, a svedoci smo da su u prošlosti utakmice obavezno prekidane kada su isticani slični transparenti i upućivana pogrdna skandiranja protiv drugih funkcionera FSS.

Uz razna saopštenja koja su se pojavljivala u medijima u prethodnom periodu u kojima se pokušava uticanje na izborni proces u FSS, svim ovim spinovanjima i radnjama stvorena je atmosfera i pritisak na sudijsku organizaciju i ostale činioce u fudbalu, a sve kako bi se jedan klub koji se nalazi u očajnoj takmičarskoj formi spasao gubitka bodova.

Taj isti klub verovatno je instruisao i FK „Javor“ da izda sramno saopštenje u kome je između ostalog navedeno „ … bod je zaslužen, niste bili bolji, a to što ste navikli da vam drugi rešavaju utakmice nije naš problem“. Zbog ovog nemuštog pokušaja insinuacija u saopštenju, FK „Partizan“ će disciplinskim organima FSS podneti prijavu protiv FK „Javor“ u kojoj će se zatražiti da se FK „Javor“ žestoko kazni usled neosnovanih i paušalnih navoda u saopštenju, koji predstavljaju klevetu i narušavanje ugleda FK „Partizan“.

Nakon ovog prvenstvenog kola svima je jasno da je regularnost prvenstva dovedena u pitanje i da ne postoje podjednaki uslovi za takmičenje za sve klubove. FK „Partizan“ neće biti nemi posmatrač otimanja bodova kojima se kroji prvenstvena tabela. Pozivamo sve navijače da pruže podršku ekipi, već u četvrtak na utakmici u Nici i da zajedno istrajemo u ovoj neravnopravnoj borbi!“

 


Be the first to comment on "TRESE SE SRBIJA: Žestoko saopštenje Partizana, crno-beli traže RADIKALNE promene, udarili i na Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*