PARTIZAN RUTINSKI: Crno-beli sačuvali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana nadigrali su Mornar u Baru i trijumfovali rezultatom 83:62 (24:17, 22:10, 18:22, 19:13) u 4. kolu ABA lige.

Crno-beli su sačuvali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju i sa skorom 4-0 zauzimaju lidersko mesto na tabeli.

Mornar je ostao na polovičnom učinku od dve pobede i dva poraza u ligi na Jadranu.

 


Sledeći meč tim Željka Obradovića igraće u četvrtak od 18.45 u „Štark areni“ protiv Žalgirisa u okviru 5. kola Evrolige.

Ključ pobede „parnog valjka“ leži u činjenici da je zaustavio prvu „violinu“ domaćih Derona Fetsa Rasela, koji je u prva tri meča imao ukupno nestvarna 125 postignuta poena.

Partizan je bolje otvorio susret u dvorani „Topolica“ i prvi došao do osetnije prednosti poenima Dantea Egzuma i trojkama Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija.

Kada je Ledej dodao još dve trojke u dva vezana napada, Beograđani su došli do prvog dvocifrenog vođstva.

Odličnoj šuterskoj večeri pridružio se i Jam Madar, ali je od +11, Partizan krajem prve i početkom druge deonice dozvolio Mornaru seriju 9:0 i potpuni povratak.

Ipak, tada Obradović dodatno „zateže“ odbranu i Partizan u celoj drugoj četvrtini prima samo 10 poena, dok je u napadu nastavio da sipa.

Tako je nastala serija 12:0 koju je dopunio Danilo Anđušić poenima u završnici prvog poluvremena za ogromnih +19 na velikom odmoru.

Isti igrač je trojkom otvorio i treći kvartal, ali je taj period igre obeležio katastrofalan šut kapitena Kevina Pantera, koji je stigao do 0/10 kada je shvatio da ovo nije njegovo veče i više nije „silio“ šut.

Mornar je kroz te promašaje i neiskorišćene napade Partizana uspeo da, najviše preko Vladimira Mihailovića, smanji zaostatak, ali nijednom da dođe do jednocifrenog minusa.

Svaki put kada bi domaći bili blizu lakih poena pod košem, pojavljivao bi se Balša Koprivica koji je ove večeri upisao pet blokada, a neke od njih bile su za TV špice sportskih emisija.

Svaki napad Mornara bio je odbijen veoma dobrom odbranom crno-belih, pa je pitanje pobednika bilo rešeno mnogo pre 40. minuta.

 


Be the first to comment on "PARTIZAN RUTINSKI: Crno-beli sačuvali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*