CRNO-BELI KORAK KA PROLEĆU U EVROPI: Partizan rutinski savladao Floru!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Floru sa 2:0 u 2. kolu grupe B Lige konferencija.

Crno-beli su na taj način napravili ogroman korak ka plasmanu u nokaut fazu, i posle dva kola su prvi u grupi sa maksimalnih šest bodova.

Junak Partizana bio je Lazar Marković, koji je postigao dva gola, u 20, odnosno 42. minutu.


Utakmicu je obeležila i situacija iz drugog poluvremena, kada je štoperu gostiju Markusu Sepiku morala da se ukaže lekarska, hitna pomoć, zbog bola u grudima.

On je prevezen u Urgentni centar.

Što se tiče utakmice, početak nije bio baš očekivan, pošto su gosti igrali spuštenog garda i otvoreno.Na prvu šansu su čekali do osmog minuta, kada je Konstantin Vasiljev sa ivice kaznenog prostora šutirao, bio blizu pogotka, ali je lopta na kraju pogodila samo šipku koja drži mrežu.

Samo minut kasnije zapretio je napadač Aliku, koji se dobro gradio u petercu protivnika, uputio nezgodan udarac dok je bio okrenut leđima, međutim, Popović je bio oprezan – sprečio je lob, samim tim i gol.

Partizan je do pogotka stigao praktično iz prve šanse. Rikardo Gomeš je bio neodlučan, ali je uspeo da se izbori za

udarac.

Golman Igonen je odbranio taj šut, međutim, od njega, lopta se odbila pravo na glavu Lazarku Markoviću, koji ju je sproveo u mrežu.

Crno-beli su do kraja poluvremena pokušavali s vremena na vreme, ne naročito opasno. Ipak, drugi gol, opet od Lazara Markovića, stigao je u 42. minutu.

Kapiten crno-belih se stuštio ka golu rivala, poveo ka sredini, šutirao levom sa ivice kaznenog prostora, lopta je na putu do gola zakačila štopera Markus Sepika i tako prevarila golmana Igonena.

Do pauze priliku za gol je imao i Rikardo Gomeš, čiji je udarac sa desetak metara završio pored stative.

Flora je i u nastavku igrala otvoreno, a kazna je mogla da stigne već u 53. minutu, kada je nakon odbitka šansu da postigne het-trk propustio Marković.

Najagilniji kod gostiju bio je Konstantin Vasiljev, koji je u više navrata iskušavao Popovića, koji se nije dao.

Nakon duže pauze zbog povrede, na teren se vratio i Danilo Pantić, koji je zamenio Jojića.

Detalj iz 70. minuta bio je jako neprijatan, pošto je štoper gostiju Markus Sepik ostao da leži na travi, te je hitna pomoć morala da reaguje.

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI KORAK KA PROLEĆU U EVROPI: Partizan rutinski savladao Floru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*