PARTIZAN PONOVO PRVI: Crno-beli rutinski savladali Vojvodinu!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana su rezultatom 2:1 pobedili Vojvodinu u 35. kolu Linglong Superlige Srbije.

U prvom poluvremenu smo videli odlični Partizan koji je postigao dva pogotka, a mogao minimum još toliko, a u drugom skoro pa ništa nismo videli.

Partizan ovim trijumfom makar na kratko „seda“ na poziciju broj 1 u Superligi Srbije i čekaće eventuelni kiks Crvene zvezde kako bi na tom mestu i ostali.


U prvih nekoliko minuta se videlo da je Partizan naumio da ide samo na pobedu i posle početnog pritiska je odbrana Vojvodine popustila i od 4. minuta ja Partizan poveo sa 1:0.

To se dogodilo zahvaljujući sjajnom potezu Kvinsija Meniga koji je pronašao samog Nikolu Terzića i mladi, talentovani fudbaler Partizana loptu šalje u mrežu za veliku radost crno-belih.

Nakon ranog vođstva, crno-beli su nastavili da atakuju ka goslu gostiju, a prvu priliku na suprotnoj strani imao je Nebojša Bastajić čiji šut je završio pored desne stative.

Usledio je vrlo mlak pokušaj Vukčevića, pa je Stevanović vrlo lako ukrotio ovaj šut.

U 20. minutu Bibras Natho je odlično usposlio Rikarda, ali je Rockov vešto skinio ispred nogu loptu napadaču crno-belih, a četiri minuta kasnije ponovo se oprobao Terzić, međutim ovaj put je bio nešto neprecizniji nego dvadesetak minuta ranije.

U 26. minutu Natho je šutirao glavom na centaršut Meniga, ali je ovaj udarac lako odbranio Rockov, a pet minuta kasnije oprobao se i Marko Jevtović.

U 33. minutu Rockov je opet izašao kao pobednik pored Rikarda, posle nove odlične asistencije Natha. Napadač Partizana ponovo nije uspeo da nadmudri sjajnog čuvara mreže Vojvodine.

U 41. minutu Rikardo je povisio prednost crno-belih na 2:0. Napadač je primio dugu loptu Natha i sjajnim individualnim potezima savladao Rockova udarcem u dalji ugao, čime je sa 26 pogodaka postao rekorder po broju golova u šampionatu Srbije, a ujedno sa 34 u svim takmičenjima stigao Savu Miloševića i došao na gol zaostatka od Mateje Kežmana.

Poslednju priliku u prvom poluvremenu crno-beli su imali u poslednjem napadu kada je udarac glavom Nemanje Miletića lako ukrotio Rockov.

Na početku drugog dela igre trener gostiju Dragan Radojičić izvršio je izmenu, a prvu priliku imao je Veljko Simić.

Kako je poluvreme odmicalo, ritam je bio sve sporiji jer je Partizan imao prednost koja ga je zadovoljavala i garantovala pobedu.

U finišu meča, Partizan je kidisao da dođe i do trećeg gola i pobedu načini ubedljivijom, ali je krajnji rezultat ostao jednak onome na poluvremenu.

Najbolju priliku za Vojvodinu u drugom poluvremenu imao je Simić, a u poslednjem minutu meča gosti su postigli gol, koji je poništen zbog ofsajda.

Simić je šutirao, a Nešković ubacio loptu u mrežu, a nakon pregleda VAR-a gol je priznat, nedovoljno da uteši Vošu.

Partizan se ovom pobedom probio do čela tabele i ostaće na njemu samo ukoliko Crvena zvezda izgubio kod kuće od niškog Radničkog, dok je Vojvodina izgubila sve šanse da se preko prvenstva domogne Evrope.

Jedina šansa za Radojičićev tim biće preko Kupa Srbije, gde se u polufinalu sastaju već u sredu protiv Partizana na stadionu u Humskoj.

 


Be the first to comment on "PARTIZAN PONOVO PRVI: Crno-beli rutinski savladali Vojvodinu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*