BEZ MUKE: Zvezda razbila Radnički i vratila se na vrh!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša rezultatom 4:1 u petom kolu plej-ofa Superlige.

Ekipa Dejana Stankovića je slavila lakše nego očekivano, a već nakon nešto više od 20 minuta igre su imali tri gola prednosti.

Sve je inicirala nespretna reakcija štopera „meraklija“ Nikole Stankovića koji je u sopstvenom šesnaestercu predugo vukao Ohija zbog čega je njegova ekipa sankcionisana kaznenim udarcem koji je realizovao Aleksandar Katai za njegov 23. gol ove sezone.


Njegov partner u ovoj sezoni Mirko Ivanić je nastavio svoju najbolju golgetersku seriju i pokupio upravo „otpadak“ Kataija i duplirao prednost svoje ekipe samo tri minuta kasnije, da bi na 3:0 u 22. minutu povisio Ohi svojim prvim golom nakon sedam mečeva na kojima se nije upisivao u strelce.

Time je utakmica praktično rešena u prvoj četvrtini, ali to ne znači da nije bilo uzbuđenja u nastavku meča. Do kraja poluvremena je norveški napadač imao dve dobre prilike, ali nije imao smirenost u završnici da dođe do novog pogotka.

Trener Radničkog Radoslav Batak je odlučio da menja u nastavku, a njegova trostruka izmena već na pauzi je urodila plodom. Gostujuća ekipa je bila bolji protivnik u drugom poluvremenu, ali treba reći da je to posledica činjenice da je i Zvezda imala veliku prednost i igrala koliko joj treba.

Nišlije su stigle i do gola preko talentovanog fudbalera Stefana Mitrovića, ali da ne bude drame u nastavku se pobrinuo Ohi svojim drugim golom na meču samo tri minuta kasnije. Mitrović je do kraja imao još dve prilike i mogao je do het-trika, ali je pogodio prečku i promašio nebranjenu mrežu iz neposredne blizine te je rezultat iz 57. minuta ostao na snazi.

Radnički nakon ovog mesta ostaje na petoj poziciji sa 48. bodova koliko ima i Voždovac na četvrtom, odnosno mestu koje vodi u Ligu konferencija naredne sezone. „Zmajevi“ imaju i meč manje.

Što se Zvezde tiče, njeni fudbaleri su ponovo preuzeli vrh tabele od Partizana koji je ranije savladao Vojvodinu (2:1) i sada imaju dva boda više od „večitog“ rivala. To znači da im u preostala dva meča protiv Napretka i Voždovca treba četiri boda da overe titulu.

Pre toga ih očekuje duel sa Novim Pazarom u polufinalu Kupa Srbije, a taj meč se igra u sredu od 18.30 časova.

 


Be the first to comment on "BEZ MUKE: Zvezda razbila Radnički i vratila se na vrh!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*