PARTIZAN NASTAVLJA SA POBEDAMA: Crno-beli savladali Vracu iz Boteva

Fudbaleri Partizana savladali su Vrace iz Boteva rezultatom 1:0, u svojoj trećoj pripremnoj utakmici na Kipru.

Posle ubedljivih pobeda protiv lučanske Mladosti i Aja Nape (oba rivala savladana identičnim rezultatom, 4:0), crno-beli su odmerili snage sa 15. plasiranim timom bugarskog šampionata.

 


Uslovi za igru bili su izuzetno teški, a ionako loš teren dodatno je kvarila kiša koja je padala tokom većeg dela susreta.

Crno-beli su odlično otvorili meč, a već u 4. minutu imali su dobru priliku. Centrirao je Natho, loptu je zahvatio Marković koji je gađao dalji ugao, ali promene rezultata nije bilo.

U 13. minutu mrežu rivala pogodio je Nemanja Trifunović, ali je on poništen zbog ofsajda. Samo četiri minuta kasnije isti fudbaler idealno je uposlio Mateusa Saldanju koji je savladao golmana, ali je ponovo dosuđen ofsajd.

Ipak, Partizan je u 23. minutu preko Saldanje došao do vođstva. Fantastičan pas u prostor poslao je Leonard Ovusu, Saldanja je prihvatio loptu pored dva protivnička igrača i rutinski je smestio u mrežu.

Mogao je Partizan već u 28. minutu da duplira prednost, ali je golman bugarskog tima fantastičnom odbranom zaustavio udarac Nikole Antića.

Umalo da crno-beli budu kažnjeni samo tri minuta kasnije. Mendoza je prošao po desnoj strani, poslao vrlo dobar pas na ivicu kaznenog prostora, ali je Perea šalje daleko preko prečke.

Vredan pomena je i pokušaj Svetozara Markovića u 40. minutu, ali promene rezultata nije bilo, pa je Partizan otišao na odmor sa golom prednosti.

Duljaj je u nastavku promenio gotovo kompletnu postavu, a dao je šansu i Stjepanoviću, Jevremoviću, Šćekiću, Gohu,Kastilju, Jovanoviću…

U 51. minutu bugarska ekipa imala je šansu za izjednačenje. Dobar napad po levoj strani poveo je Perea, Traore je ubacio u kazneni prostor, ali je Mažuga bio neprecizan.

Samo šest minuta kasnije pokušao je gajas Zahid, ali na njegovu veliku žalost lopta je završila na prečki. Šutirao je Partizanov Norvežanin sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila nekog u bloku i umalo prevalirila Kostova.

 


Već u 61. minutu nova šansa za Partizan. Novajlija Goh je odlično izveo korner, Kastiljo je šutirao glavom ali nije uspeo da promeni rezultat. Priliku da zatrese mrežu imao je i mladi napadač Dušan Jovanović. Odlično ga je uposlio Šehović, ali je centarfor loše zahvatio loptu.

Do kraja susreta rezultat se nije menjao, pa su crno-beli zabeležili i treći trijumf iz isto toliko mečeva na Kipru.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

Be the first to comment on "PARTIZAN NASTAVLJA SA POBEDAMA: Crno-beli savladali Vracu iz Boteva"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*