DVA PREDSTAVNIKA U ELITNOM TAKMIČENJU: Partizanu specijalna pozivnica za Evroligu

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Za vajld-karte elitnog takmičenja zainteresovani samo crno-beli i Valensija

Kako stvari stoje u sledećoj sezoni Evroligu će igrati Crvena zvezda kao prvak ABA lige i Partizan kome će biti dodeljena specijalna pozivnica.


Po završetku fajnal-fora održan je sastanak vlasnika Evrolige na kom je potvrđeno nepoverenje Đordiju Bertomeuu. Na istom sastanku se govorilo o tome da će Dejan Bodiroga biti prvi čovek takmičenja, a da će u operativi biti neki iskusni rukovodioci. Jedan od njih koji se najčešće pominjao je Marko Pešić, generalni menadžer Bajerna.

Od tada do danas sve priče o Evroligi su utihnule. Ovih dana vlasnici takmičenja, njih 11, trebalo bi ponovo da se sastanu i odluče o daljim koracima. Kako stvari stoje, u ovom trenutku se najverovatnije ništa neće menjati u pogledu broja učesnika i sistema takmičenja.

Klub koji bi najviše mogao da profitira takvim raspletom je Partizan. Bez obzira na reči bivšeg izvršnog direktora Evrolige na konferenciji za novinare tokom fajnal-fora da Beograd neće imati dva evroligaša, upravo to bi moglo da se dogodi već krajem juna.

Jer, treba popuniti tri mesta ruskih klubova – CSKA, Zenita i Uniksa koji izvesno neće igrati ni sledeće sezone. Za sada je Virtus pobedom u Evrokupu ušao u elitno takmičenje, a za preostala dva kandidati su samo Valensija i Partizan. Zanimljivo je da se niko više od klubova nije interesovao za specijalnu pozivnicu.

Ovakav rasplet, mogao bi jedino da izostane ukoliko bi se Moskovljanima dozvolilo da učestvuju poput ruskih sportista na Olimpijskim igrama pod zastavom MOK. Doduše, ovog puta bi to bio klub neutralnog imena koji bi najverovatnije domaće mečeve igrao u Beogradu. Međutim, i za to postoji velika prepreka, jer pitanje je da li bi zemlje Evropske unije dozvolile da se sankcije uvedene Rusiji na taj način izvrdavaju.

Kako se saznaje iz više dobro obaveštenih izvora u Grčkoj, Italiji i Španiji, konačna odluka kome će biti dodeljene vajld-karte biće doneta krajem juna. Nepodeljena su mišljenja da su šanse Partizana vrlo velike.

 


Be the first to comment on "DVA PREDSTAVNIKA U ELITNOM TAKMIČENJU: Partizanu specijalna pozivnica za Evroligu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*