OTKRIVAMO: Evo kakve su sada šanse da imamo dva predstavnika u LŠ!

FOTO: FK Partizan

Posle mečeva Partizana i Crvene zvezde Srbija i dalje ima velike šanse da ima dva predstavnika u Ligi šampiona.

Izgledi da će Srbije od leta 2023. godine imati pet predstavnika u Evropi, od čega jednog direktnog u Ligi šampiona i drugog u kvalifikacijama, od večeras su nešto manji ali i dalje nisu baš loši.

Naša zemlja se zadržala na 12. mestu UEFA liste. Granica za pet predstavnika na listi je 15. mesto i Srbija će ga vrlo verovatno zadržati. Ali ogromna je razlika između 11. i 12. mesta. Prvo donosi diretkno mesto u Ligi šampiona, a od 12. do 15. su pozicije koje šampiona i vicešampiona države vode u kvalifikacije za Ligu šampiona.


Loše vesti su to što je Srbije uvećala zaostatak za 11. Ukrajinom, a smanjila prednost u odnosu na 13. Belgiju i pored Partizanovog remija sa Gentom.

 Uoči ovog kola, Ukrajina nam je bežala 1.875 bodova, a mi smo Belgiji bežali 525 bodova.

Posle večerašnjeg remija Partizana u Belgiji i poraza Zvezde od Midtjilanda se situacija promenila. Sada Ukrajina beži Srbiji 2.025 bodova, a Belgija je smanjila zaostatak na samo 1.75 bodova.

Kako stvari stoje mi ćemo lakše prestići Ukrajinu nego se sačuvati od naleta Belgijanaca.

Partizan i Crvena zvezda u narednom kolu imaju zicere protiv Flore i Ludogoreca i sa dve očekivane pobede naše šanse za ostanak na 12. poziciji su velike.

Ono što je dobro jeste da se dva od tri ukrajinska predstavnika nalaze pred eliminacijom, jedino Zorja ima šanse da izbori proleće u Evropi.

Sa druge strane, Belgija ima još četiri predstavnika u svim takmičenjima i moralo bi da se dogodi pravo čudo, pa da ostanemo ispred njih na kraju sezone.

Čeka nas zanimljiv završetak godine u evropskim takmičenjima, ali ono što je dobro jeste da je Srbija i dalje u veoma dobroj poziciji.


Be the first to comment on "OTKRIVAMO: Evo kakve su sada šanse da imamo dva predstavnika u LŠ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*