PROMENA DRESOVA URODILA PLODOM: Zvezda nadigrala Partizan u drugom poluvremenu za devetu pobedu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 77:71 u devetom kolu ABA lige u hali „Aleksandar Nikolić“ kao gosti.

Zvezda je pobedom ostala jedina neporažena ekipa u regionalnom takmičenju iako je Partizan u prvom poluvremenu bio bolja ekipa.

Pobednika je odlučila treća četvrtina u kojoj je Partizan izgubio čak osam lopti, a Zvezda to iskoristila da preokrene rezultat u svoju korist.

Prodor, trojka, ukradena lopta i kontra – Džo Reglend je razbijao odbranu Partizana u prvim minutima utakmice, a gosti su vodili sa 7:0.

Ako Aleksej Nikolić i crno-beli nisu mogli da ga čuvaju, Zvezda je brzo shvatila da ne može da čuva Džoka Lendejla. Australijanac je počeo da „sipa“ trojke kojima je Partizan prvo prišao na 10:9, a onda i poveo 11:10 košem Vanje Marinkovića.

Furioznu seriju crno-belih je sa tri trojke nastavio i Stefan Janković koji se „večitom derbiju“ vratio kao igrač Partizana.

Njegov novi tim je nošen njegovim trojkama poveo 22:12 posle serije 19:2, da bi Cirbes mučenje Zvezde prekinuo tek u finišu prve deonice završene 22:15.

Druga je počela povratkom u život igrača Zvezde. Cirbes je skokovima uneo stabilnost na obruču, Kešelj je pogodio iz odbitka, Bili Beron je dao trojku i Zvezda je serijom 8:0 uspela da priđe na 22:20 posle dva minuta u drugoj četvrtini.

Usledilo je tvrdih nekoliko minuta gde ni jedni ni drugi nisu uspeli da pogode ništa, da bi se Partizan bolje „resetovao“ košem Lendejla posle pik end rola.

Pejdž je pogotkom uz faul doneo Partizanu +9 na 34:25. Tada se napadu gostiju priključio Mo Faje.

Nesigurnim krajem poluvremena, crno-beli su ispustili prednost što je iskusnija Zvezda iskoristila da na pauzu ode sa prihvatljivim zaostatkom 41:38.

Samo tri poena je postigao Partizan u prvih pet minuta drugog poluvremena. Za to vreme crno-beli su imali čak pet izgubljenih lopti, a do kraja četvrtine osam.

Janković je forsirao u napadu, Lendejl je grešio, a kako šutevi nisu ulazili, Zvezda je vrlo brzo preokrenula stvari u svoju korist.

Beron je u kontri poravnao na 44:44, da bi Cirbes poentirao za vođstvo.

Koji minut kasnije Perperoglu trojkom i 20. poenom, a onda i Faje košem uz faul donose Zvezdi 54:44 i prvu dvocifrenu prednost na meču u 26. minutu.

Partizan do kraja smanjuje, a nadu navijačima domaćih vraća jednim gafom trener crveno-belih Milan Tomić. Loš pâs njegove ekipe je išao u aut, on je dirao loptu i vratio je u teren.

Slobodno bacanje igrači Partizana pogađaju, ali umesto da iskoriste to što su se približili na 58:54, opet se u napadu njihovog rivala razgoropadio Perperoglu.

Kada se aktivirao i Džo Reglend koji je počeo da pogađa i iznutra i spolja kao u prvoj četvrtini, sa druge strane nije bilo odgovora, Zvezda je povela sa 77:62, a crno-beli do kraja uspevaju samo da ublaže poraz.

B92

Be the first to comment on "PROMENA DRESOVA URODILA PLODOM: Zvezda nadigrala Partizan u drugom poluvremenu za devetu pobedu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*