DESETA POBEDA U NIZU U NOVOM SADU: Zvezda u drugom poluvremenu slomila Vojvodinu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu na „Karađorđu“ (2:0), u zaostalom meču petog kola Superlige.

Tim Miloša Milojevića nastavio je sa dobrim partijama u nacionalnom prvenstvu, te tako učvrstio prvo mesto koje drže sa 38 bodova, pet više od Partizana.

Otpor Novosađana slomili su u drugom poluvremenu, a mrežu domaćih pogađali su Aleksandar Pešić u 52, odnosno Gelor Kanga u 62. minutu iz penala.


Ovo je bila 10. uzastopna pobeda Zvezde u Novom Sadu, a poslednji put kad su „lale“ otkinule bodove Zvezdi bilo je u aprilu 2016. godine.

Vojvodina je definitivno u krizi i ovo joj je četvrti poraz u poslednjih šest utakmica u ligi, u kojoj zauzima šesto mesto sa 23 boda.

Malo toga smo imali prilike da vidimo u prvom poluvremenu, iako je početak Vojvodine obećavao.

Delovalo je da će izabranici Milana Rastavca da se nadigravaju sa favorizovanim rivalom, međutim, nakon početnog naleta, defanziva je bila ono što ih je interesovalo.

Praktično jedini šut ka golu Borjana, koji nije ni stigao do golmana Zvezde, bio je pokušaj Nemanje Nikolića u šestom minutu, kada ga je Aleksandar Dragović izblokirao.

Tražili su ubrzo domaći i penal posle nespretne reakcije Milunovića, tvrdili su da ga je lopta pogodila u ruku, ali se sudije nisu oglašavale.

Malo po malo, Zvezda je preuzimala inicijativu, ali sve su to uglavnom bili bezopasni udarci ka golu Lazara Carevića.

Pravu, najbolju šansu, imao je Aleksandar Katai u 36. minutu, kada je posle duplog pasa sa Aleksandrom Pešićem izbio pred Carevića, ali je u situaciji jedan na jedan šutirao pravo u golmana Vojvodine.

U prvih 10 minuta nastavka bilo je više zanimljivih situacija nego za čitavo prvo poluvreme, počev od stative Vojvodine u 48. minutu.

Uroš Nikolić je šutirao glavom posle centaršuta sa desne strane, ali je Borjana spasao okvir gola.

Usledio je ubrzo nezgodan šut iz daljine Kange, da bi u 52. minutu Zvezda stigla do vođstva, kada je pogodio Aleksandar Pešić.

Na desnoj strani Eraković i Bukari su kombinovali, bek je centrirao, tačno na glavu Pešiću, koji je savladao Carevića.

U tim momentima prštalo je u Novom Sadu, Vojvodina je minut kasnije umalo izjednačila preko Uroša Nikolića, da bi Kanga odmah u narednom napadu šutirao sa dvadesetak metara preko prečke.

Beograđani su do dupliranja vođstva stigli u 62. minutu, nakon što je sudija Milanović, uz konsultaciju VAR tehnologije, dosudio penal zbog igranja rukom Uroša Nikolića.

Rutinski je najstrožu kaznu realizovao Gelor Kanga, preciznim udarcem uz stativu gola koji čuva Carević.

Nakon novog gola, Zvezda je umrtvila igru, treneri su menjali, još su izgledne šanse imali Mustafa i Bukari, ali promene rezultata u Novom Sadu više nije bilo.

Inače, Zvezda za vikend gostuje Radničkom u Nišu, a Vojvodina Napretku u Kruševcu.

 


Be the first to comment on "DESETA POBEDA U NIZU U NOVOM SADU: Zvezda u drugom poluvremenu slomila Vojvodinu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*