CRNO-BELI SA POLA GASA POBEDILI PODGORIČANE: Partizan bez problema srušio Budućnost!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana u derbi kolu u okviru 12. kola ABA lige savladali su Budućnost rezultatom 96:83.

Crno-beli sada imaju skor od devet pobeda i tri neuspeha, dok su Podgoričani upisali četvrti poraz, a uz to imaju i osam trijumfa.

 


Parni valjak upisao je osmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima i tako je napravio sjajnu uvertiru pred duplo kolo Evrolige u Španiji naredne nedelje.

Početak utakmice nije delovao obećavajuće. Budućnost je meč otvorila sa dve trojke koje su pogodili Mihailović i Makundu, da bi na dva minuta pre kraja prve deonice Podgoričani stigli i do dvocifrene prednosti (22:12). Ipak, Partizan se trojkom Anđušića, te realizovanim slobodnim bacanjima Ledeja vratio na pristojnih minus pet, da bi u zvuk sirene Ferel pogodio za 28:21.

Drugi kvartal protekao je u znaku Obradovićevih izabranika. Naneli je pogodio dve trojke, Kaboklo je dodao jednu, Panter je pogodio sa distance, da bi i Tristan Vukčević uspeo da zabeleži poene, pa je na semaforu u 5. minutu druge deonice stajalo 40:31 u korsit domaćih.

Do kraja poluvremena ekipe su koristile svoje napade, da bi Pi Džej Doužer nestvarnim košem preko table u zvuk sirene pogodio za 50:41.

Kako je završio prvi deo igre – tako je započeo drugi. Pi Džej doužer je već u prvom napadu pogodio trojku za delirijum u Areni. Njemu su se pridružili i ostali igrači, pre svih Kaboklo i Ledej, pa je razlika pred poslednju deonicu iznosila 78:64, u korist Beograđana.

Igralo se u serijama, da bi na četiri minuta pre kraja Budućnost pogodila trojku i smanjila razliku na jednocifreni zaostatak. Već u sledećem napadu Mateuš Ponitka je pravovremenim utrčavanjem lako poentirao na obruču i prelomio meč.

Što se košgeterskog učinka tiče najbolji u pobedničkom timu bio je Bruno Kaboklo sa 21 poenom, dok je Doužer postigao 17.

 


U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Pol sa 16 i Džons sa 14.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "CRNO-BELI SA POLA GASA POBEDILI PODGORIČANE: Partizan bez problema srušio Budućnost!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*