CRVENO-BELI RAZNELI BUDUĆNOST: Zvezda DEKLASIRALA Podgoričane i stigla nadomak novog finala ABA lige!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Budućnost rezultatom 93:55 u prvom meču plej-ofa polufinalne serije ABA lige.

Crveno-beli su tako poveli sa 1:0, a naredni meč zakazan je za četvrtak i igraće se u Podgorici.

 


Gosti iz Crne Gore u igri su se držali samo prvih pet minuta, a posle toga sve je bilo u znaku Crvene zvezde koja je čudesnim šutem za tri poena lako došla do dvocifrene prednosti. Filip Petrušev je dominirao u tim trenucima, a Podgoričani za njega nisu imali rešenja.

Pri kraju prvog perioda razbudio se i Luka Vildosa, pa je Zvezda posle uvodnih deset minuta vodila rezultatom 30:16.

Nastavila je domaća ekipa da sipa trojke sa svih strana, pa je prednost konstantno rasla. Fakundo Kampaco je svojim potezima u odbrani i u napadu publiku dovodio do usijanja, a potpuno pogubljeni igrači Budućnosti nisu imali nikakav odgovor.

Zvezda je na poluvreme otišla vođstvom 51:33.

Crveno-beli su u trećoj četvrtini još podigli nivo igre, a Nemanja Nedović je sa dve sjajne trojke otvorio treći period. Budućnost se u ovim trenucima potpuno raspala i predala, a nisu pomogli ni tajm-auti Petra Mijovića. Bentil se u završnici četvrtine potpuno razgoropadio, pa je Zvezda imala i maksimalnih +30.


U četvrtom periodu Zvezda je nastavila da dominira, uvećala je prednost dodatno i na kraju stigla do veoma ubedljive pobede i vođstva u seriji od 1:0.

Svi igrači Crvene zvezde koji su igrali upisali su se u listu strelaca, a čak njih pet je bilo dvocifreno.

Filip Petrušev ubacio je 17 poena, Ben Bentil 13, Fakundo Kampaco je imao 11, koliko i Luka Mitrović (dabl-dabl učinak, deset skokova), a deset je postigao Luka Vildosa.

U ekipi Budućnosti jedini dvocifreni bio je Erik Grin sa 13 koševa.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELI RAZNELI BUDUĆNOST: Zvezda DEKLASIRALA Podgoričane i stigla nadomak novog finala ABA lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*