SA POLA GASA: Partizan sporo krenuo, pa DEMOLIRAO Cibonu!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu uz dosta problema rezultatom 96:67 u trećem kolu ABA lige. Čini se da su crno-beli možda mogli i lakše da upišu slavlje, ali su gosti bili šuterski raspoloženi u prvom poluvremenu.

Počeo je Željko Obradović duel sa rezervistima i igračima koji imaju manju minutažu, što se ispostavilo kao loše rešenje, makar za sam tok prvog poluvremena. Poveo je gost 7:2 na samom početku uz sjajne role nekadašnjeg igrača Partizana Sanija Aranitovića i Jakova Mustapića.

 


Njih dvojica su bili udarne igle tima do kraja prvog kvartala i početkom drugog, pa je Cibona u momentu imala prednost od 33:18.

U tim trenucima se u domaćem sastavu pojavio Smailagić i na neki način je bio kontra-teža Ciboni, koja nije dozvoljavala crno-belima da se spuste ispod tri poseda minusa.

Sama završnica druge deonice ipak je pokazala šta čeka hrvatski tim u nastavku susreta. Avramović, zatim i Naneli su Partizan spustili na šest poena zaostatka.

Već posle četiri minuta u drugom delu okršaja usledio je preokret. Nestvarno jue igrao Džejms Naneli, sa dve trojke i kucanjem, posle ubacio još dve dvojke i vrlo brzo je domaćin imao rezutlatsku kontrolu. Dvojac Aranitović – Mustapić nije želeo da dozvoli „odlepljivanje“ ali je i to usledilo nedugo nakon isteka trećih deset minuta.

Punih pet minuta Cibona nije uspela da zatrese mrežicu, plus je konstantno rastao i na krilima Zeka Ledeja i Danila Anđušića semafor je na kraju pokazivao 96:67.

 


Džejms Naneli je sa 17 poena, po 4 skoka i asistencije bio najefikasniji u Partizanu, a pratili su ga Koprivica sa 15 poena i 6 skokova, Anđušić sa 14, Ledej sa 11 poena.

Kod gostiju na kraju najefikasniji Aranitović sa 21, a Mustapić je ostao na 17 postignutih poena (5/7 za tri).

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*