„ORLOVI“ ĆE IMATI ZA ČIM DA ŽALE: Dva poništena gola, veliki promašaji i poraz Srbije u Budimpešti!

FOTO: FSS

Izgledalo je kao da će to biit lak posao, kada su izvučene kvalifikacione grupe za odlazak na Evropsko prvensto, ali fudbalska reprezentacija Srbije sve je zakomplikovala i sada iznad glave ima giljotinu u vidu moranja u poslednje dve utakmice!

Orlovi su doživeli i drugi poraz od Mađarske, ovoga puta u Budimpešti rezultatom 2:1 (2:1), i sada će morati da pobede Crnu Goru i barem remiziraju potom sa Bugarskom ukoliko žele da se 2024. nađu na EURU u Nemačkoj.

 


Srbija je ostala na 10 bodova, dva više od Crne Gore pred međusobni duel u utorak, ali sa utakmicom više. U slučaju da Orlovi ne pobede, Sokolovi će imati situaciju da u novembarskim utakmicama uzmu šest bodova protiv Litvanije (kod kuće) i Mađarske (u gostima) i tako završe ispred Orlova. S druge strane, Mađari su na korak od EP, imaju 13 bodova i još tri utakmice.

Strelci za domaći tim bili su Barnabaš Varga u 21. i Roland Šalaj u 34. minutu, dok je pogodak za Srbiju upisao Strahinja Pavlović u 33. minutu.

Nije Srbija zaslužila da izgubi, i to je fakat. Dva propuštene šanse ri rezultatu 0:0, dva poništena gola Srbije na startu drugig dela, te dve stative za svega 2-3 sekunde na 20 minuta do kraja utakmice. Jednostavno – lopta nije htela u gol.

Izveo je Dragan Stojković Piksi nešto defanzivniju formaciju, sa četvoricom pozadi i Aleksom Terzićem i Strahinjom Erakovićem po strani. Dušan Tadič je ostao na klupi, kao i Filip Kostić. I, nije to loše izgledalo u prvih 45 minuta, barem što se tiče napada.

Umesto da u prvih 20 minuta ima dva gola viška, Srbija je gubila posle školskog kontranapada domaćeg tima i realizacije Barnabaša Varge.

Šteta, jer su Orlovi sjajno otvorili utakmicu i imali su dve sjajne prilike za gol. Praktično dva zicera! Ne računajući onu situaciju u 6. minutu kada je Aleksandar Mitrović oboren u kaznenom prostoru. Kontakta je bilo, ali…

Mijat Gaćinović je mogao da se proslavi u 15. minutu. Pobegao je po levoj strani, imao zicer, ali je izabrao najgoru opciju – nije ni šutirao niti dodao do Mitrovića.

Mitrović, privremeni kapiten na ovom meču, nije stigao do lopte ni u 17. minutu. Bila je to kontra dva na jedan, Živkocvić je trčao po levoj strani, pokušao je da asistira svom saigraču, ali je „za dlaku“ šutirao nešto jače.

I onda – kazna! Kontranapad Mađara, Nego je izbegao ofsajd zamku, kaznio je loše postavljanje Milenkovića i spojio je Vargu sa golom. Asu Ferencvaroša uopšte nije bilo teško da loptu spakuje iza leđa Vanje Milinković- Savića.

 


Probao je Mitrović nekoliko trenutaka kasnije glavom, ali ono što nije uspelo njemu jeste Strahinji Pavloviću u 33. minutu. Andrija Živković je izveo korner, štoper Orlova je odlčično skočio i matirao Dibusa za 1:1.

Nije se radost Srbije ni stišala, a Mađarska je povela sa 2:1. Ponovo greška Milenkovića, ponovo asistencija Nega i Šalaj je postigao sjajan gol.

Nisu Orlovi uspeli da do poluvremena poravnaju rezultat, ali su definitivno bili bolji na terenu. Pogotovo u poslendjih pet minuta. Nažalost, falio je samo taj završni pas i završni udarac koji i mogli da kreiraju izjednačenje.

A ono nam je dva puta oduzeto na startu drugog poluvremena! S razlogom, doduše. Mitrović je u 51. postigao gol, ali je u začetku akcije neko bio u ofsajdu. Zatim je i sam Mitrović u 53. bio za pola koraka ispred, te je pogodak Tadića bio neregularan.

Stojković je na poluvremenu izvršio dve izmene i umesto Terzića i Erakovića ušli su Tadić i Kostić. S druge strane, Marko Rosi je na isteku sat vremena igre izveo dvostrukog asistenta Nega i Stajlsa, a ušli su Bola i Kalmar.

Prosto je neverovatno šta Srbija u 71. minutu nije iskoristila. Pogodili su Orlovi dve stative bukvalno za dve sekunde. Najpre Tadić, zatim i Pavković posle odbitka. Dok se naš tim „hvatao za glavu“ Mađarska je minut kasnije imala zicer da reši utakmicu. Bola je bio sam, šutirao je pored gola.

Srbija, s druge strane, nije uspevala da stvori priliku. Ušao je Ratkov, u 86. je pokušao da iznenadi Dibusa, ali gol je izostao do kraja. Iako je Milenković u 93. mogao da se proslavi.Kao i Đuričić u 96. Prosto, lopta nije htela u gol.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*