CRVENO-BELI ĆE IMATI ZA ČIM DA ŽALE: Penal presudio Zvezdi!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na startu Lige Evrope.

Srpski šampion je u 1. kolu na Marakani izgubio od Monaka sa 1:0.

Zvezda je pretrpela poraz u meču u kojem je bila bolji rival, pošto je tragičar bio Slavoljub Srnić, koji je skrivio penal baš kao i u Ligi šampiona protiv Makabija.


Crveno-beli su imali pregršt šansi, pogotovo u drugom poluvremenu – pogođena je prečka, jedna lopta je bila direktno na gol-liniji, a nije im ni dosuđen izvesni jedanaesterac.

Na kraju je bodove sa „Marakane“ odneo francuski tim i postavio se na čelo Grupe H sa Ferencvarošem, koji je savladao Trabzonspor na domaćem terenu posle drame (3:2).

Zvezda je dobro počela utakmicu, pokušavala je da brzim prodorima, pre svega preko Bukarija, što ranije izvrši pritisak pred golom Nibela, ali se dugo čekala neka ozbiljnija prilika pred golom gostiju.

Na drugoj strani, Zvezda je imala sreće u 16. minutu kada je Kamara ušao u kazneni prostor Zvezde, imao je otvoren prostor, ali je loše šutirao i velika prilika za Monako je propala.

Nedugo zatim pripretio je i Fofana sa distance kada je Borjan boksovao loptu i izbio u polje.

Kako se bližio finiš poluvremena Zvezda je preuzela kontrolu, a najbolju priliku je posle odlične kontre propustio Osman Bukari. Kanga ga je sa sredine terena sjajno proigrao, Bukari je imao otvoren put, ali je iskosa sa desne strane pogodio golmana Nibela u nogu!

Poluvreme je obeležio sukob Kange i Bukarija po izlasku sa terena.

U nastavku je odbrana Monaka tek bila na velikim iskušenjima, ali je Nibel ostao nesavladiv za Zvezdine napadače.

Tek što je Ben ušao u igru umesto Pešića u 54. minutu, Zvezda je počela da vrši snažan pritisak pred golom gostiju. Samo par minuta kasnije Bukari je sa desne strane vratio loptu Kangi u sredinu, a Gabonac je snažno šutirao sa oko 25 metara i pogodio prečku!

Nibel je pritom zakačio loptu, pa je Zvezda potom imala i korner posle kog je i Katai opasno pripretio. Zvezda je nastavila sa napadima, u 60. minutu crveno-beli su iznudili slobodan udarac na levoj strani u visini kaznenog prostora.

Katai je šutirao direktno u gol, Nibel je na gol liniji uspeo da izbije loptu, Ben je pokušao da je iz peterca ugura u mrežu, ali je za trenutak zakasnio i “Kneževi“ su se ponovo spasili. U 71. minutu, posle još jednog slobodnog udarca koji je sada izveo Ben, Kataiju se otvorio prostor na dvadesetak metara od gola, šutirao je, ali lopta odlazi iznad prečke.

I kada je izgledalo da je Zvezda mnogo bliža golu, Monako je izveo munjevitu akciju, Dijata je sa desne strane centrirao, a Srnić u kaznenom prostoru obara Golovina i sudija Osmers nije imao dilemu – penal za Monako!

Nekoliko minuta pošto je ušao u igru umesto Ben Jedera, Bris Embolo precizno je izveo penal i Monako je poveo sa 1:0.

U samom finišu meča sudija Osmers je dosudio još jedan penal zbog starta Dragovića nad Embolom, ali je posle intervencije iz VAR sobe taj penal poništen.

Zvezda je u nadoknadi vremena imala još jednu veliku priliku preko Milunovića, ali je po ko zna koji put golman Nibel izašao kao pobednik.


1 Comment on "CRVENO-BELI ĆE IMATI ZA ČIM DA ŽALE: Penal presudio Zvezdi!"

  1. Pa vi niste ni igrali lezali ste na teren polovinu drugog poluvremena . Namucili ste i publiku . Pogledaja malo utakmicu 54. Min zatim faul za vas u 60.min igra se nastavlja u 65. Zatim faul 70. Igra se nastavlja 73. Prekid u 81. Igra se nastavlja 85. Katastrofa

Leave a comment

Your email address will not be published.


*