POTPUNO PODBACILE: Košarkašice Srbije doživele šokantan poraz i ostale bez prvog mesta!

FOTO: FIBA

U poslednjem meču grupe D Evropskog prvenstva u Ljubljani ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Mađarske rezultatom 81:75, pa će izabranice Marine Maljković put do četvrtfinala morati da traže preko baraža.

Znale su naše košarkašice da im odgovara „igra“ i poraz do četiri poena od Mađarske, ali uz uslov da Turska pobedi Slovačku. Međutim, sada će Srbija morati težim putem da izbori plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

 


Dakle, sada je Mađarska prva u grupi, odmah iza je Srbija, pa će naša reprezentacija morati da igra plej-of za plasman među osam najboljih ekipa.

U baražu će naše devojke igrati protiv Velike Britanije, koja je završila na trećoj poziciji u Grupi C.

Naše košarkašice otvorile su meč na fenomenalan način, igrale su sa velikom željom i motivacijom, uspele su ubrzo da se rezultatski odlepe, ali su se protivnice konsolidovale i vratile u igru.

Anderson je briljirala u uvodnim minutima meča, i upravo je ona bila ta koja je zadavala najviše problema protivničkoj selekciji!

U nastavku smo gledali veliku borbu na parketu u Stožicama. Igralo se dosta čvrsto, naše košarkašice su pojačale odbranu, pa igračice Mađarske nisu tako lako pronalazile put do našeg koša.

U poslednjoj sekundi prvog poluvremena šou je odnela Nevena Jovanović koja je pogododila trojku uz faul, a potom je uspešno realizovala dodatno slobodno bacanje, što je bilo dovoljno da izabranice Marine Maljković u svlačionicu odu sa +5 poena prednosti.

A onda, u trećoj četvrtini, igra naše reprezentacije krenula je nizbrdo. U tim momentima gotovo da ništa nije funkcionisalo, bilo je mnogo grešaka u napadu, koncentracija u odbrani nije bila na zavidnom nivou, što su protivnice iskoristile i odmah napravile seriju od 9:0!

 


Nastavile su Mađarice sa odličnom igrom, dok su izabranice Marine Maljković bile neprepoznatljive, pa su ovu četvrtinu izgubile sa 27:11.

U poslednjih 10 minuta viđena je prava borba, uspele su naše košarkašice da se vrate u meč i učine sve da bude neizvesna završnica, ali pobeda izabranicama Marine Maljković je nažalost izmakla!

U pobedničkom taboru najbolja je bila Kiš sa 21 poenom i 11 skokova, dok se u našoj reprezentaciji istakla Ivon Anderson sa 18, a Nogić i Čađo su postigle po 12 poena.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "POTPUNO PODBACILE: Košarkašice Srbije doživele šokantan poraz i ostale bez prvog mesta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*