PARTIZAN PAO: Šokantan poraz crno-belih

Košarkaši Partizana poraženi su od Virtusa rezultatom 77:75 u meču 17. kola Evrolige.

 


Neverovatno… Košarkaši Partizana imali su veliku šansu da stignu do pobede u završnici protiv Virtusa iz Bolonje nakon što su gubili skoro čitav meč, ali su Italijani ipak uspeli da se sačuvaju i da zaustave crno-bele u Areni, nanevši im drugi uzastopni poraz u Evroligi nakon onog protiv Reala prošle sedmice, a ujedno je ovo bio drugi neuspeh Željkovog tima u Areni – 75:77.

Delovalo je da je sve presudilo posle promašene trojke Ledeja na oko 40 sekundi pre kraja, posle kojeg je Jaramaz uhvatio ofanzivni skok, a Zek napravio nesrećni ofanzivni faul. Iz toga je Ife Lundberg postigao nova dva poena, odveo Virtus na +3 i uveo nas u penal završnicu. Ipak, Italijani su i to uspeli da prežive i da odnesu trijumf iz Beograda, jer je Frenk Kaminski promašio trojku u poslednjem napadu za pobedu.

Gledali smo neverovatan duel u Areni. Virtus je vodio i vodio gotovo ceo meč, koristili su Italijani maksimalno rupe u odbrani crno-belog tima. U prvom poluvremenu su one bile vidljive na šutu sa distance, a u drugom više u unutrašnjoj igri. Ali koliko god da su gosti pokušavali da se odmaknu, to su domaći pronalazili rešenja da se vrate.

I gledali smo gust meč sve do samog kraja. Razlika je većinski bila jednocifrena, osim u nekoliko navrata kada je Virtus uspevao da ode i do +13. Ali može se reći da je vođa Partizana večeras bio Ognjen Jaramaz, koji je postizao najvažnije koševe za crno-bele na ovoj utakmici.

Prva četvrtina krenula je jako sporo za Partizan. Jednostavno se mora reći da se italijanski tim daleko bolje snašao i imao je već +9 posle prvih sedam minuta košarke. Crno-beli su imali problema da grade spoljni šut Virtusa koji je funkcionisao gotovo besprekorno. Ali uz pomoć Džejmsa Nanelija se domaćin vratio na pet poena minusa.

 


Partizan je uspeo da padne još jednom, pa je zatim otišao na novi minus od 13 poena. Iako su i u tom momentu lađe potonule košarkašima crno-belih, opet se sve vratilo na svoje, pošto je ova četvrtina na kraju završena nerešenim rezultatom i ostalo je pet razlike između dva tima.

I treća četvrtina je išla po istoj matrici. Opet je užasno krenuo Partizan, otišao je Virtus na dvocifren plus, jer je drugo poluvreme otvorio serijom 8:0. No i to se pokazalo samo kao prolazna kriza u igri Željkovog tima, jer su domaći opet uspeli da se vrate u kakav-takav egal, ali ni u jednom momentu nisu uspeli da povedu. Stalno su Italijani odbijali nalete i opet je bilo pet razlike i pred završnih 10 minuta, pošto je i treća deonica završena nerešenim rezultatom.

A u četvrtoj četvrtini je borba nastavljena. Ludnica se samo produžila. Ređao se koš za košem, opet Partizan nije uspevao da povede, ali je bilo jako gusto. Razlika se kretala od jednog do pet poena i uglavnom je Željkov tim pokušavao to da pojuri i sustigne praćen bučnom podrškom. Pred poslednja dva minuta smo imali samo tri poena razlike na semaforu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "PARTIZAN PAO: Šokantan poraz crno-belih"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*