SUMANUT POTEZ PAPAPETRUA: Partizan se PONOVO SAMOUBIO, novi poraz crno-belih!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana doživeli su peti uzastopni poraz u Evroligi.

Crno-beli su ponovo pali posle neizvesne završnice, a ovog puta slavio je Asvel rezultatom 91:87.

Parni valjak je sada na skoru od 4-9.

Utakmica je počela trojkom Nanda de Koloa, da bi Partizan uspeo da uhvati priključak i prvu trojku za crnu bele ubacio je Papapetru za izjednačenje, 7:7.

 


Brzo su domaći igrači napravili problem i ispunili bonus što Partizan koristi da pređe u vođstvo, da bi poenima Danila Anđušića na asistenciju Dantea Egzuma na semaforu stajalo 13:17.

Igral se brzo na obe strane, posedi nisu dugo trajali i stanje na terenu je bilo taman tako kao što je rezultat i govorio – egal, 25:25.

Drugu deonicu je Asvel bolje počeo i naterao Željka Obradovića da brzo pozove tajm-aut, pošto je poenima Dioa bilo 34:29, ali su igrači Partizana znali kako da odgovore na ovo.

Nekoliko propuštenih otvorenih šuteva, slobodnih bacanja i defanzivnih skokova, koštali su Partizan toliko da još jednom gube vođstvo, ali su nakon nekih poena Lesora i Ledeja uspeli da povrate vođstvo, 39:40.

U poslednja dva minuta druge četvrtine je bilo dosta čudnih situacija i igre pod kontaktom, a Egzum slobodnim bacanjima na 3,6 sekundi pre kraja poluvremena donosi 47:48 crno-belima.

Džekson Kartrajt pogađa trojku za Asvel u poslednjoj sekundi uz erupciju oduševljenja, ali se nakon gledanja snimka utvrdilo da je kasno izbacio loptu i da je vreme isteklo, pa je Partizan, ipak, vodio na poluvremenu.

U trećoj četvrtini košarkaši Partizana nisu ubacili niti jednu jedinu trojku, dok su dozvolili Asvelu tri, od čega je dve pogodio Nando de Kolo koji je nakon 30 minuta košarke imao 18 poena.

Treba istaći sjajnog Dantea Egzuma koji je u trećem kvartalu postigao 10 poena, a beleži se i nesportska lična greška koju Partizan nije uspeo da iskoristi da preokrene momentum na svoju stranu i rezultatom 73:66 završio taj period igre.

Partizan uspeva da do sredine poslednjeg kvartala uhvati priključak, a najzaslužniji za to u ovom delu igfre bio je Naneli koji se konačno razigrao.

Problem crno-belima na ulasku u poslednja tri minuta meča meča bila je četvrta lična greška Lesora, pri rezultatu 84:84, a nešto kasnije otvorenu trojku ne pogađa Papapetru. Mogao je tada Partizan da povede, ali umesto toga na drugoj strani Metjus pogađa baš preko Papapetrua za 86:84 u korist domaćeg tima.

Tim rezultatom se ušlo u poslednji minut meča, kada je Egzum iznudio peti prekršaj Jusufe Fala, a onda sa linije penala izjednačio na 86:86.

Na drugoj strani Ledej je faulirao De Koloa na 41 sekundu do kraja, a najbolji igrač Asvela pogađa jedno slobodno bacanje za 87:86. Džejms Naneli je preuzeo odgovornost u sledećem napadu Partizana, kada je na 22 sekunde do kraja iznudio prekršaj, ali pogodio samo jedno bacanje – 87:87.

Na devet sekundi pre kraja Papapetru pravi faul nad De Koloom i time razbesneo trenera Obradovića koji očigledno nije to tražio od svog igrača. Sumanut i apsurdan potez iskusnog grčkog košarkaša.

De Kolo ovoga puta je pogodio oba penala za 89:87 i stigao do 32 postignuta poena u ovoj utakmici. Na kraju Naneli gubi loptu u poslednjem napadu Partizana, pa je ovoga puta on preuzeo ulogu tragičara.

U Partizanu Dante Egzum 26 poena, Lesor 15, uz osam skokova.

 


Be the first to comment on "SUMANUT POTEZ PAPAPETRUA: Partizan se PONOVO SAMOUBIO, novi poraz crno-belih!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*