OD HRVATA OSTALI SAMO DUGMIĆI: Argentina na krilima Mesija i Alvareza UGASILA Vatrene!

Fudbaleri Argentine savladali su Hrvatsku rezultatom 3:0 (2:0), u prvom polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

„Gaučosi“ su do šestog finala stigli golovima Lionela Mesija u 34. iz penala, te Hulijana Alvaresa u 39. i 69. minutu.

Izabranici Lionela Skalonija će se za trofej boriti u nedelju od 16.00 časova protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Francuska i Maroko (sreda, 20.00).

 


Hrvatska nije mogla do čuda, koje je napravila u Rusiji 2018. kada je bila vicešampion, te će morati da se zadovolji utakmicom za bronzu u subotu od 16.00 časova.

Ovaj susret na „Lusail“ stadionu, pred skoro 89.000 gledalaca, obeležili su upravo Alvares, sa dva gola i iznuđenim penalom, odnosno Mesi, koji je taj jedanaesterac realizovao, te uz to zabeležio fenomenalnu asistenciju kod trećeg gola.

Mesi je, takođe, stigao do 11. gola na svetskim prvenstvima, čime je prestigao sunarodnika Gabrijela Batistutu.

Obe reprezentacije su igrale relativno otvoreno od početka utakmice, međutim, šansi nije bilo mnogo.

Dueli nisu izostali, baš kao ni greške u dodavanju, a više puta u centru pažnje bio je i italijanski arbitar Danijele Orsato.

Argentina je delovala rezervisano, dok je lopta uglavnom bila u nogama Hrvatske, koja je zaista izgledala makar za nijansu bolje od rivala.

Ipak, u 31. minutu Argentina je ni iz čega stigla do jedanaesterca, pošto je Livaković srušio Alvaresa.

Naime, Alvares je izbio pred golmana Hrvatske, proturio loptu pored njega, da bi ga ovaj u naletu oborio i zbog toga zaradio žuti karton.

Hrvati su smatrali da su oštećeni, žute su dobili još Kovačić i selektor Dalić, dok je isključenje zaradio Mario Mandžukić, član stručnog štaba.

Neumoljiv sa bele tačke bio je Lionel Mesi, koji je loptu zakucao u gornji levi ugao gola Livakovića.

Hrvatska nije stigla da se oporavi od šoka i gola, a već u 39. minutu Argentina je duplirala prednost.

Bila je to čudna, ali odlična kontra Argentine, krunisana golom Hulijana Alvaresa.

Dugo je vukao Alvares loptu, stigao do pred šesnaesterac, nije uspeo da ga zaustavi Juranović, potom je loše intervenisao i Sosa, da bi Argentinac to iskoristio i loptu poslao pored Livakovića.

Dalić je odmah u nastavku napravio dve promene, a potom ubacio i Bruna Petkovića umesto Marcela Brozovića, te je tako sve karte bacio na napad.

Sa druge strane, dosta je prostora ostavio za kontre Argentini, a iz jedne od takvih situacija, rupu u odbrani je umalo iskoristio Mesi, kome je šut sa leve strane iskosa zaustavio Livaković.

II dok je Dalić pojačao napad, Lionel Skaloni je sredinom drugog poluvremena na teren poslao Lisandra Martinesa umesto veznjaka Leandra Paredesa.

Kazna za Hrvate, koji su zaigrali preofanzivno, došla je u 69. minutu, kada je Mesi po ko zna koji put pokazao klasu.

„Vrteo“ je Gvardiola na desnoj strani, sve dok ga nije prošao, ušao u šesnaesterac i loptu na „tacni“ dao Alvaresu, koji je dao još jedan gol.

Mogla je Argentina da priredi potpunu katastrofu Hrvatskoj, ali je posle brzo izvedenog prekida, Mekalister bio neprecizan iz relativne blizine, a lopta je posle njegovog voleja završila pored gola.

Ubrzo je i Hrvatska bila blizu počasnog gola, ali je Lovren posle kornera i lepog poteza Perišića, zamalo zakasnio.

Promene rezultata do kraja utakmice nije bilo, te će tako Argentina u nedelju probati da dođe do treće titule prvaka sveta, nakon onih 1978. i 1986. godine.

 


Be the first to comment on "OD HRVATA OSTALI SAMO DUGMIĆI: Argentina na krilima Mesija i Alvareza UGASILA Vatrene!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*