ZVEZDA BEZ ŠANSE: Panatinaikos rutinski srušio crveno-bele

Crvena zvezda i dalje ne zna za pobedu u Evroligi van Beograda ove sezone, pošto su u 17. kolu najelitnijeg takmičenja poraženi i od Panatinaikosa rezultatom 82:65 (20:17, 18:14, 23:19, 21:15)

Jedini brejk na strani crveno-beli su ostavrili u Pioniru, gde su u prethodnom kolu „gostovali“ Makabiju, duel u Atini je bio idealna prilika da se eventualnim trijumfom primaknu plej-ofu. Nisu uspeli i sada imaju skor 6:17, odnosno zauzimaju 15. mesto na tabeli.

 


Nije Zvezda bila ni blizu pobede, da se razumemo. Sem početnog vođstva od 7:4, crveno-beli nijednog trenutka nisu ugrozili PAO koji je konstantno bio u vođstvu i u serijama se odlepljivao. Verovatno ključnu je napravio u finišu prvog dela, kada su otišli na +7, a tu razliku su potom u trećoj deonici nadogradili do dvocifrene prednosti.

 


Bolomboj je jedini igrač Zvezde koji je imao energiju u trećoj četvrtini, pogađao je i posle ofanzivnih skokova, igrao sjajnu odbranu, ali generalno bezidejna igra crveno-belih omogućila je rivalu da u poslednju deonicu uđe sa dvocifrenim zaostatkom. Promašivali su crveno-beli i neke otvorene šuteve, te i ne čudi što je razlika bila ozbiljna.

Ako žele da se priključe ekipama koje pretenduju za plej-of, Zvedza će sledeće sedmice morati da dobije oba meča u duplom kolu. Prvi je u Istanbulu, protiv Fenerbahčea, zatim čekaju Partizan. Samo, sa ovakvom igrom neće imati neke šanse i bukvalno im „gori pod nogama.“

Dobro je Zvezda otvorila utakmicu, pre svega zahvaljujući sjajnoj odbrani. Imali su 7:4 posle četrii minuta, da bi onda dozvilili domaćinu da povede sa 8:7 i do kraja poluvremena održava tu prednost.

Lesor je u tim trenucima bio odličan, mogla je razlika da bude i veća od +5 (18:13) da bivši igrač Partizana nijepromašio dva bacanja, doduše ne odjednom.

Mitrović je sa osam poena bio najbolji u prvoj deonici kada je u pitanju Zvezda, zakucao je za 18:15 posle dodavanja Jaga, s tim da je PAO nakon 10 minuta imao vođstvo od 20:17. Imali su i crveno-beli napad za potencijalno poravnjanje, ali je Nedović loše dodao loptu.

Ipak, Nedović je vezao pet poena u drugoj deonici i Zvezda je došla do 27:25. Isti igrač je bio precizan i posle kontranapada (29:27), s tim da je PAO u tim trenucima napravio seriju kojom je pobegao. Slukas je pogodio trojku, zatium i jedna težak šut u finišu druge deonice i Zeleni su imali 38:31 na pauzi.

Treća četvrtina je očajno počela po Zvezdu. Slukas i Grigonis su pogodili trojke, PAO je u tim trenucima poveo sa 44:33, da bi se crveno-beli nekako vratili serijom 6:0. Bolomboj je zakucao, Lesor je dirao obruč – a nije smeo.

PAO je na polovini treće deonice imao 50:42, slabo je Zvezda u tim trenucima igrala odbranu i olako je puštala rivala da šutira. Mitrović je potom smanjio na 50:44 i izašao je napolje zbog problema sa kolenom, jer je dobio udarac u skoku.

Domaćin je ponovo otišao na dvocifrenu prednost u 27. minutu (55:44) da bi Bolomboj bio taj koji je, uz pomoć Hange, držao crveno-bele koliko-toliko u igri. Ipak, Hanga je pogrešio u poslednjem minutu prilikom kontranapadu i Panatinaikos je na kraju treće četvrtine imao 61:50.

Bilo je to domaćinu dovoljno da ostvari svoj 10. trijumf (uz sedam poraza). Imali su dvocifrenu prednost sve do 35. minuta, Jago je potom pogodio trojku (67:59), ali je vrlo brzo ponovo bilo +12 nakon poena Lesora (73:61). Na tri minuta do kraja, Zvezda nije imala šanse i doživela je težak poraz.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ZVEZDA BEZ ŠANSE: Panatinaikos rutinski srušio crveno-bele"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*