ZVEZDA BEZ ŠANSE: Strašni Real rutinski pobedio crveno-bele u Beogradu!

Nedovic Musa Crvena zvezda Real Madrid Evroliga
FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u beogradskoj Areni od Real Madrida sa 72:58, u utakmici 15. kola Evrolige.

Aktuelni šampion Evrope je u Beogradu nastavio svoj impresivni niz ove sezone i upisao je 14. pobedu u elitnom takmičenju i ima samo onaj jedan nesrećni poraz od Fenerbahčea. Srpski šampion je sada na učinku 5-10 i prekosutra mu se pobeda protiv Makabija nameće kao imperativ na nominalnom gostovanju u Pioniru.

 


Crveno-beli su odlično počeli večerašnji meč, vodili su tokom većeg dela prve deonice, na kraju je bilo nerešeno, a onda su pali u drugoj četvrtini, kada su na teren ušli indisponirani Tobi i Simonovi. Prejaki Real je to maksimalno iskostio, razgoropadio se Poarije, pa je sve ovde rešeno u tom periodu, koji su gosti dobili sa 25:14.

Kasnije je Real rutinski odradio posao, išao i do +19 i bez ikakvih problema stigao do novog trijumfa.

Hezonja je bio najistaknutiji kod pobednika sa 17 poena i 10 skokova. Poarije je dodao 14 poena, Endiaje 10, a Tavares je upisao osam poena i šest skokova. Fakundo Kampaco je protiv svog bivšeg kluba imao tri poena, četiri skoka i dve asistencije.

Kod Zvezde, po 14 poena Mitrovića i Teodosića. Hanga je postigao 10.

Zvezda je energično otvorila meč, otvorila ga serijom 7:0, a kasnije je bilo i 11:3. Dobro je branjen Tavares i zatvoren je reket u tim momentima, Hanga je ubacio trojku i dvojku, Mitrović dve dvojke, a Lazić je poentirao iz kontre.

Prve poene za Real dao je Endiaje, i to van linije 6,75. Kasnije je trojku ubacio i Kampaco, ali mu je odgovorio sjajni Hanga, koji je svojim osmim poenom odveo Zvezdu na 14:6 i naterao Ćus Matea na tajm-aut na 4,50 pre kraja prve deonice.

Endiaje je dobio puno prostora od strane Zvezdine odbrane, ostavljan je svesno sam na šutevima i on je to maksimalno koristio. Nakon tajm-auta je vezao pet poena i približio Real na 14:11.

Real je zategao odbranu u finišu prve četvrtine, naterao Zvezdu na seriju loših napada, pa je preko Ljulja i Tavaresa prešao u vođstvo – 16:18.

Tobi je izjednačio na 18:18, potom je poentirao Tavares, a Mitrović ubacio oba slobodna bacanja za 20:20 posle 10 minuta.

Poarije je mučio Tobija na početku drugog  kvartala, ubacio je šest poena preko njega, na drugoj strani je poentirao samo Teodosić sa poludistance i iz prodora, Simonović je promašio dve trojke, pa je rezultat nakon dva i po minuta igre bio 24:26.

Teodosić je još jednom pogodio i izjednačio na 26:26, a onda trojka Hezonje, loš potez Simonovića, pa nabacivanje Ćaća Rodrigeza i zakucavanje Poarijea, za 26:31.

Madriđani su maksimalno iskoristili ulazak u igru indisponiranih Tobija i Simonovića, konstantno su ih napadali ispod koša i očas posla su otišli na 28:35, što je Janisa Sferopulosa nateralo da zatraži minut odmora.

 


Teodosić jedini igrao u ovoj četvrtini i držao Zvezdu, sa druge strane je brutalan bio Poarije, pa je posle još jednog njegovog silovitog zakucavanja bilo 33:43.

Na kraju je Real ovaj period rešio u voju korist sa velikih 25:14 i na poluvreme otišao sa ozbiljnom razlikom.

U trećoj četvrtini je Real išao i do +18. Razigrali su se Musa i Hezonja, Zvezdina igra se raspala, kao i uvek ove sezone kada ode u ozbiljan minus, pa povratka više nije bilo.

Real u prva tri minuta poslednje četvrtine nije dao koš, ali Zvezda to nije kaznila. Došla je samo do -13, a onda je Abalde „zalepio“ trojku za 48:54 i ugasio i poslednju nadu domaćih da mogu da se vrate.

U samom finišu je Real bez ikakvih problema zatvorio ovaj duel i bez velike potrošnje čeka okršaj sa Partizanom, za dva dana u Madridu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ZVEZDA BEZ ŠANSE: Strašni Real rutinski pobedio crveno-bele u Beogradu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*