CIBONA PALA U BEOGRADU: Zvezda se mučila, ali rutinski savladala hrvatskog velikana!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cibonu 86:72 u Beogradu u 10. kolu regionalne ABA lige.

Hrvatski velikan pružio je snažan otpor crveno-belima, koji nisu blistali, ali su, ipak, stigli do rutinskog trijumfa.

Zvezda sada ima skor od devet pobeda i jednog poraza i nalazi se na vrhu ABA lige zajedno sa Partizanom.


Crveno-beli su dobro otvaraju susret sa serijom od 5:0. Ipak, Cibona se ubrzo budi i uzvraća serijom od 10:0, te stiže do prednosti od 12:8.

Cibosi su sačuvali prednost do kraja prvog perioda, ali je onda usledila rapsodija Holinsa i Zvezde na startu druge četvrtine.

Amerikanac se razigrao i u odbrani i u napadu, pa je domaćin serijom od 14:0 stigao do dvocifrene prednosti. Cibona je jedino uspela da do kraja poluvremena smanji na -9.

Utakmica je u trećoj četvrtini bila skroz van ritma, sudije su često gledale snimke, što je trajalo mnogo dugo, to je zasmetalo i Radonjiću, koji je zbog prigovora zaradio i tehničku.

Cibona je to sve koristila, pa je trojkom Majcunića stigla na samo -3. Ipak, Kalinić je uzvratio istom merom i sprečio dalji nalet Hrvata,

To je možda bio i ključan detalj utakmice, pošto se Zvezda raspucala u drugoj polovini treće četvrtine i ponovo stigla do dvocifrene prednosti.

Ostin Holins je nastavio da dominira, pa je crveno-beli tim imao i maksimalnih +16. Poslednja četvrtina prošla je u otaljavanju posla, Cibona je jedino uspela da u nekoliko navrata spusti prednost ispod deset poena razlike, ali je Zvezda na kraju odnela ubedljivu pobedu.

Nikola Kalinić je ubacio 15 poena, uz samo jedan promašaj iz igre. Isto toliko pokraj svog imena imao je i Nikola Ivanović, dok je Ostin Holins pridodao 13.

 


Be the first to comment on "CIBONA PALA U BEOGRADU: Zvezda se mučila, ali rutinski savladala hrvatskog velikana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*