BOLAN PORAZ SRBIJE: Rezervni golman zaustavio Orlove!

FOTO: Rukometni savez Srbije

Rukometaši Srbije poraženi su od Nemačke u 2. kolu grupe E Svetskog prvenstva rezultatom 34:33 (19:17).

Meč je odlučio rezervni golman Nemačke Džoel Birlem koji je nanizao veliki broj odbrana u samoj završnici, a svaki put kada je Srbija trebalo da priđe na gol zaostatka.

Utoliko će ovaj poraz biti bolniji, jer ostaje utisak da je Srbija mogla da dođe do boda ili čak trijumfa, samo da je koristila svoje šanse.

 


Zapravo, da je davala golove iz zicera koje je imala, ali je Birlem bio neprelazan zid za šutere „orlova“.

Loše je Srbija ušla u meč, tačnije odbrana i golmani su bili potpuno van ritma, ali se mora odati priznanje Nemcima da su zaista briljirali u uvodnoj trećini utakmice.

Zapravo, pun 21 minut „panceri“ su imali 100 odsto u šutu, pa Cupara i Bomaštar nisu imali nikakvu šansu da se istaknu.

Tek kada je Bomaštar uspeo da veže tri odbrane, kao i da Nemci konačno naprave po koju grešku u ofanzivnoj igri, mogli smo da zaustavimo stvaranje veće razlike.

Probudio se u finišu prvog poluvremena Bogdan Radivojević koji je nanizao nekoliko golova (ukupno pet u prvom delu) i sačuvao Srbiju u životu za -2 na velikom odmoru – 19:17.

Čak su „orlovi“, zbog nepravilne izmene Nemaca, imali igrača više i na startu drugog dela, te u prvim napadima uspeli da priđu na samo gol zaostatka – 20:19.

Ali, umesto da iskoristimo momentum, usledio je pad Srbije i Nemci su vrlo brzo uspeli da se odlepe na maksimalnih pet golova razlike (26:21).

Ni tada se naši rukometaši nisu predavali, već su jurili i uspevali da na -2 dođu do prilika koje, ipak, nisu koristili.

Neprelazan je bio rezervni golman Nemačke Žoel Birlem koji je svaki put branio čiste zicere Iliću sa sedam metara, Borzašu, Radivojeviću i na kraju Pešmalebeku kada je otišla svaka nada Srbije da može, makar, do boda.

 


Be the first to comment on "BOLAN PORAZ SRBIJE: Rezervni golman zaustavio Orlove!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*