POKER U HUMSKOJ: Partizan sporo krenuo, pa razbio TSC za prvo mesto!

FOTO: FK Partizan

Pobeda Partizana protiv TSC-a iz Bačke Topole sa 4:1 (2:1) i ostanak u borbi za titulu sa Crvenom zvezdom. Ključni detalji ovog meča desili su se krajem prvog poluvremena kada je Partizan na brzinu preokrenuo rezultat u svoju korist i to nakon dvostruke izmene Aleksandra Stanojevića. 

U 11. minutu je Jojić pokušao sa distance kada je lopta otišla preko gola, a u prvih pola sata možda i najbitnija stvar koju treba napomenuti jeste ulazak medicinskih ekipa na teren, najgore je prošao Nikola Terzić koji je i prokrvario iz nosa. 

I onda 31. minut, Jojić je promašio loptu, TSC je krenuo u kontru, Stefan Vukić je dobio loptu, šutirao i pogodio preko Popovića.


Jojić je imao još jednu grešku nakon čega je dobio i veliki broj zvižduka sa tribina, i tada je TSC mogao da pripreti, ali nije bilo promene rezultata. Imao je upravo Jojić šansu na drugoj strani kada je šutirao ponovo preko gola. 

Krenuli su crno-beli ofanzivno do kraja poluvremena, a trener Stanojević je odlučio da napravi dve izmene u 40. minutu, zamenjen je Jojić, baš kao i Vujačić, ušli su Lazar Marković i Siniša Saničanin, i to je odmah dalo rezultata.

Samo par minuta kasnije, novi gol u mreži TSC-a, Menig nije bio u ofsajdu, kako je u prvi mah dosuđeno, Rikardo je kasnije nakon odbitka poslao loptu u mrežu, a sudija je nakon ispravke od strane VAR tehnologije pokazao na centar.

Partizan je bio dosta bolji nakon pomenutih izmena, a već na početku drugog poluvremena stigli su do 3:1. Desila se gužva u kaznenom prostoru, Miljković je bio na drugoj stativi gde je sačekao loptu i samo je poslao u mrežu, bio je to njegov prvenac ove sezone. Igrao se 48. minut.

Par opasnih napada ekipe iz Bačke Topole nisu rezultirali pogotkom, ali jeste jedan opasan napad Partizana u 63. minutu. Samo što je proveo par minuta na terenu, Nemanja Jović je uspeo da zatrese mrežu Filipovića, bio je centaršut sa desne strane, na pravom mestu je bio Jović na drugoj stativi. Bila je to sjajna akcija crno-belih u kojoj su učestvovali Natho i Marković.

Tri minuta kasnije je malo falilo da Partizan povede sa 5:1, tada je Miletić šutirao glavom, ali je golman Filipović uspeo da odbrani, a ostaje pitanje da li je lopta celim obimom prešla gol-liniju.

Do kraja meča još par opasnih napada Partizana, al Marković i Jović nisu uspeli da postignu peti gol.

Na kraju ubedljiva pobeda i povratak na prvo mesto, bar na par sati.


Be the first to comment on "POKER U HUMSKOJ: Partizan sporo krenuo, pa razbio TSC za prvo mesto!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*