BEN SPASITELJ: Bleda Zvezda se provukla protiv Čukaričkog!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički sa minimalnih 1:0 u meču 3. kola plej-ofa Superlige Srbije.

Crveno-beli su se sa nova tri boda vratili na prvo mesto, i ponovo imaju dva poena viška u odnosu na Partizan, koji je ranije tokom dana deklasirao TSC rezultatom 4:1.

Utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ odigrana je po jakoj kiši i ne baš sjajnom terenu za igru.


Takav je bio i početak utakmice, ne preterano zanimljiv za gledanje, a prvo veće uzbuđenje videli smo u 27. minutu kada je Milan Pavkov pogodio stativu nakon kornera sa desne strane.

Deset minuta kasnije je uzvratio Čukarički preko Miladina Stevanovića koji je iz slobodnog udarca prelepo gađao same rašlje, ali se Milan Borjan volšebno izvio i sačuvao svoju mrežu.

Dva minuta kasnije to je pretočeno u vođstvo Zvezde, pošto je El Fardu Ben načeo goste sa Banovog Brda.

Posle udarca sa distance, lopta se srećno odbila do njega, a prednost koja mu se ukazala je iskoristio da zalomi čuvara ispred sebe i potom desnom nogom matira Novaka Mićovića.

Zvezda je u drugom poluvremenu nastavila da kontroliše dešavanja na terenu, ali nije uspevala da „slomi“ otpor Čukaričkog drugim golom.

Najbolju priliku za to imao je Mirko Ivanić na isteku 54. minuta posle lepe saradnje sa Aleksandrom Kataijem, gađao je bliži ugao, ali je Mićović nekako nogom uspeo da tu loptu sprovede u korner.

Daleko manje uzbuđenja bilo je u poslednjih pola sata, a mnogo više bilo je prekida, poput gotovo desetominutnog zbog povrede Milana Borjana, ali nakon koje je ipak ostao na terenu.

Zvezda je umešno sačuvala stečenu prednost, dok Čukarički nije umeo na pravi način da napadne iz igre i zato je ostao bez ispaljenog metka ove večeri na „Marakani“.

Najbolju priliku Čukarički je imao u 88. minutu preko Mitra Ergelaša, nakon što je kiks napravio Strahinja Eraković, ali je Milan Gajić spasao gol Zvezde i sačuvao sva tri boda.

Zanimljivo je da je glavni sudija meč produžio za samo četiri minuta, iako se Borjanu u tri navrata ukazala pomoć, a to je sve trajalo dosta duže od četiri minuta.


Be the first to comment on "BEN SPASITELJ: Bleda Zvezda se provukla protiv Čukaričkog!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*