ZVEZDA SE PROVUKLA: Crveno-beli do pobede trojkom u poslednjem minutu

FOTO: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda trijumfom je završila pripremni turnir u Turskoj.

KK Crvena zvezda pobedila je Lokomotivu Kubanj rezultatom 73:69 (17:17, 25:17, 18:21, 13:14) na pripremnom turniru u Antaliji u Turskoj. U još jednoj dramatičnoj završnici, Beograđani su u poslednjem minutu „prelomili“ protivnika odlučujućim košem krilnog košarkaša Stefana Lazarevića (26), koji se dobrim igrama nameće novom treneru Vladimiru Jovanoviću. Bila je to 11. i poslednja trojka crveno-belih (iz 25 pokušaja), posle koje će se srpski i regionalni šampion okrenuti pripremnom turniru u Nikoziji na Kipru, gde će 23. i 24. septembra igrati protiv Peristerija i Olimpijakosa.


Jovanović je trenirao Lazarevića u FMP-u, a prošlog leta je bivši U-18 reprezentativac Srbije prekomandovan u Zvezdu, sa kojom je pod vođstvom Dejana Radonjića osvojio triplu-krunu. Prema viđenom do sada na pripremama, Zvezdin đak je spreman da u nastupajućoj sezoni napravi iskorak i to je potvrdio i odličnom partijom protiv tima iz Krasnodara. U uzbudljivom finišu tog susreta srpski tim imao je šansu da „prelomi“ utakmicu šutem Ognjena Dobrića za tri na minut i po do kraja, ali on nije pogodio. Sličnu, izgrađenu poziciju potom je dobio Lazarević i iskoristio je da stavi tačku na susret. Crveno-beli su tako završili turnir sa pobedama protiv Lokomotive i Jeniseja, a uz poraz od Monaka Saše Obradovića.

U meču protiv Lokomotive Hasan Martin, Dobrić i Lazarević ubacili su po 11 poena, Džon Holand devet, a Dalibor Ilić osam… Crveno-beli polako privode kraju pripreme za početak sezone ABA lige 30. septembra (utakmicom protiv MZT Skoplja u Pioniru), a onda i start takmičarske 2022/23 u Evroligi, gde će u prvom kolu gostovati prvaku Evrope, Anadolu Efesu, u petak, 7. oktobra.

ZVEZDA: Holand 9, Lazarević 11, Mitrović 6, Lazić, Martin 11, Dobrić 11, Ivanović 6, Ilić 8, Marković 3, Kuzmić, Topić 3, Bentil 5.

 


 

BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "ZVEZDA SE PROVUKLA: Crveno-beli do pobede trojkom u poslednjem minutu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*