NEZAUSTAVLJIV: Đoković slabo krenuo, pa razbio Norija za finale sa Kirjosom!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspeo je da se plasira u finale Vimbldona pošto je savladao Britanca Kameruna Norija rezultatom 3:1 u setovima (2:6, 6:3, 6:2, 6:4).

Meč je trajao dva sata i 35 minuta.

Đoković nije uspeo da otvori meč kako treba, Nori je uspeo da „brejkne“ Srbina, ali je ovaj odmah zatim vratio brejk.


I pored nekoliko sjajnih poteza kojima je Đoković pokušavao da se vrati u meč, usledio je novi pad u igri i nova dva, potom i treći izgubljeni gem na svom servisu.

Usledio je pravi odgovor Novaka Đokovića u drugom setu.

Strpljivo je Srbin stvarao priliku za brejk, dosta boljom igrom uspeo da stekne prednost koju je dodatno uvećao u osmom gemu kada je Nori izgubio gem na svom servisu.

Đoković je okrenuo situaciju i u narednom gemu, prestigao zaostatak od 30:0 i uspeo da izjednači rezultat na 1:1 u setovima i to posle sat i 12 minuta meča.

Drugi set nije bio naročito mučan za Novaka, ali je u trećem prosto razbio Britanca kojeg je odmah na početku „brejknuo“.

Đoković je počeo polako, čekao i dočekao priliku za novi brejk, bilo je to u petom gemu nakon čega je prilično dominatno stekao prednost od 2:1.

Nakon toga, postajalo je sve jasnije da Nori nema ni snage ni kvaliteta da se vrati u igru, Srbin je otvorio četvrti set brejkom, Nori se držao sve do Đokovićevog servisa u 10. gemu kada mu nije bilo spasa.

Finale između Novaka Đokovića i Nika Kirjosa na programu je u nedelju.

 


Be the first to comment on "NEZAUSTAVLJIV: Đoković slabo krenuo, pa razbio Norija za finale sa Kirjosom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*