IGRA MAČKE I MIŠA: Zvezda demolirala Krku i osamila se na čelu tabele!

FOTO: KK Krka/Drago Perko/kosarka.si

Košarkaši Crvene zvezde su u sklopu 10. kola odigrali meč sa selekcijom Krke u Novom mestu i tom prilikom slavili rezultatom 67:90, po četvrtinama 26:13, 15:12, 21:17, 28:25.

Prva četvrtina počela je veoma lako za gostujući tim, Krka nije mogla uopšte da odgovori na kratka otvaranja Zvezde u crveno-beli su uglavnom preko toga dolazili do lakih poena.

 


Mitrović se razigrao u prvoj deonici upravo preko tih kratkih otvaranja i jedan je od glavnih odgovornih za seriju 9:0 na startu utakmice. Posle se Krka probudila, ali nije bilo neke kontinuirane kvalitetne košarke da može u potpunosti da parira.

Za razliku od prve, drugu četvrtinu Zvezda je krenula daleko lošije, ali ni takva igra nije bila prepreka da se dođe do ubedljive pobede na kraju tih deset minuta.

Krka prosto nema načina da brani osnovne Zvezdine mehanizme i to se videlo i kroz drugih deset minuta.

Najbolji pojedinci crveno-belih su bili domaći, Nemanja Nedović sa devet poena, tri skoka i asistencijom i Luka Mitrović sa devet poena, dva skoka i pet asistencija.

Treća deonica je dobro počela za Zvezdu, ali je u isto vreme pokazala i koji su problemi određenih pojedinaca.

Tobi igra užasno, ne samo u Evroligi, već i protiv Krke, gde, objektivno govoreći, nema nikakvu konkurenciju. Maši potpuno otvorena polaganja ispod samog koša, ima teške promašaje u šutu za tri poena i njegov doprinos, nije samo tanak, već nedopustivo loš.

Nejpir je na kraju treće deonice imao čak pet izgubljenih lopti, dva promašaja iz igre bez poena, jednu asistenciju i dva skoka za 15 minuta na terenu što je nedopustivo za igrača tih primanja i tog renomea.

 


Krka na svu tu lošu igru Zvezdinih pojedinaca ništa nije uspela da postigne i još jednom su dokazali zašto nisu tim sa bilo kakvim dometima ove sezone.

Poslednja četvrtina je bila čisto nadmetanje u tome ko je više raspoložen u napadu, nije bilo previše odbrane, a Krka je bila svesna da neće slaviti, pa je sav pritisak nestao.

Iako je u jednom trenutku bilo 12-13 poena prednosti, Zvezda je trojkama Lazarevića i Jaga uspela da dođe do veoma lake pobede.

Crvena zvezda sledeći meč u regioni igra protiv Cibone, dok će u Evropi naredni rival biti Anadolu Efes. Krka u ABA ligi naredne nedelje igra sa Splićanima u gostima.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "IGRA MAČKE I MIŠA: Zvezda demolirala Krku i osamila se na čelu tabele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*