IGRA MAČKE I MIŠA: Maestralni Novak razbio Rubljova

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Andreja Rubljova (6:4, 6:1) i tako se plasirao u polufinale Završnog mastersa.

Naš igrač je odigrao fenomenalnu partiju u drugom kolu „Crvene grupe“ Torina i nakon pobede nad Stefanosom Cicipasom, slavio i protiv ruskog tenisera, drugi put u karijeri.

Novakov meč u petak protiv Danila Medvedeva neće mu biti rezultatski značajan, pošto je već sada obezbedio mesto među najbolja četiri na ATP Tur Finalu.

 


Đoković, koji je ovaj turnir osvajao pet puta, poslednji 2015, pridružio se Kasperu Rudu, koji je prošao za sada iz „Zelene grupe“.

Rubljov će, ukoliko želi da prođe u polufinale, morati da savlada Stefanosa Cicipasa, kojeg u sredu od 21.00 očekuje i meč sa Danilom Medvedevim.

Prvi set je bio zaista miran, serveri su rutinski čuvali svoje gemove, a Novaku je jedna brejk lopta bila dovoljna da prelomi ovaj period u svoju korist.

Novakov servis funkcionisao je savršeno, odservirao je osam asova, koliko i Rubljov doduše, a kada je ubacio prvi servis imao je sjajnih 17/17.

Brejk lopti nije bilo ni na vidiku, možda je samo „mirisalo“ u osmom gemu, kada je Novak od 40:0 naterao Rubljova da se igra na razliku.

Nakon novog sigurnog gema za Novaka, srpski teniser je pritisnuo rivala u 10. gemu, stigao do 15:30, da bi Rubljov sa dva asa, došao do gem lopte.

Nije mu bila dovoljna, pošto mu je prvo zakazao forhend, pa bekhend, a onda je na scenu stupio ritern Novaka, koji je prvi set osvojio posle 35 minuta igre.

Rubljov je između dva seta, baš kao što je to učinio protiv Medvedeva u prvom kolu, besan otišao do svlačionice.

Vratio se i pomalo pripreti Novaku u prvom gemu drugog perioda, ali 15:30 je bilo sve od njega.

Već u narednom, Đoković je stigao do brejk lopti. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste, nakon još jedne u nizu grešaka Rusa.

Rubljov je od tog trenutka i psihički pao, a kada se to poklopi sa Novakovom sjajnom igrom, brzi kraj meča bio je neminovan.

Do njega, Đoković je stigao do još jednog brejka, duplog, te posle samo 67 minuta obezbedio plasman u polufinale.

 


Be the first to comment on "IGRA MAČKE I MIŠA: Maestralni Novak razbio Rubljova"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*