IGRA MAČKE I MIŠA: Srbija DEMOLIRALA Crnu Goru, Pariz je sve bliži!

Marcel Ter Bals / MTB- Photo

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru 14:6 u 2. kolu grupe C na svetskom prvenstvu u Dohi.

Izabranici selektora Uroša Stevanovića u prvom kolu su ubedljivo savladali Japan, dok je Crna Gora bila bolja od SAD tek nakon izvođenja peteraca.

 


Srbiaj je ovom pobedom praktično obezbedila prvo mesto i plasman u četvrtfinale – za taj cilj potrebno je da delfini ne izgube od SAD u poslednjoj rundi. Podsetimo, plasman u četvrtfinale nam donosi mesto u Parizu na Olimpijskim igrama.

Fantastično je delovala ekipa selektora Uroša Stevanovića, briljirao je Dušan Mandić sa četiri pogotka, a veliku podršku imao je u braći Viktoru i Strahinji Rašoviću koji su postigli po dva pogotka.

Srbija je furiozno započela utakmicu i već u prvoj četvrtini vodila sa 4:0. 

Crnogorci su u drugoj deonici odigrali malo bolje, smanjili na 6:3, da bi golom Vidovića na startu drugog poluvremena došli na „-2“ (6:4).

 


Od trog trenutka Srbija je dodatno popravila igru , napravila seriju od 4:1 i golom sjajnog Mandića došla do pet golova prednosti (10:5).

U poslednjoj deonici Crnogorci nam nisu dali gol, a „delifini“ na kraju došli do ubedljivog trijumfa od 14:6.

Nema šta, sjajna predstava naših momaka koji ni u jednom trenutku Crnogorcima nisu dozvolili da se vrate u meč.

U poslednjem kolu za dva dana protivnik „delifina“ biće Sjedinjene Američke Države, a u slučaju trijumfa ili poraza posle peteraca Srbija će biti prva u grupi i izboriti vizu za Olimpijske igre.

Be the first to comment on "IGRA MAČKE I MIŠA: Srbija DEMOLIRALA Crnu Goru, Pariz je sve bliži!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*