IGRA MAČKE I MIŠA: Srbija UNIŠTILA Portoriko u Štark areni!

Košarkaši Srbije pobedili su Portoriko sa 110:75 u jedinom pripremnom meču „orlova“ pred beogradskom publikom.

Portoriko je jednostavno delovao kao nedorastao protivnik, pa su se Bogdan Bogdanović i ostali igrači srpskog tima zabavljali, pogađali i ostavili publici da se nada kako će isto to ponoviti i na Mundobasketu protiv istog rivala u grupi B.

 


Neverovatno. To je ukratko kako je mogla da se opiše igra Srbije i u prvom i u drugom poluvremenu. Ako je i bilo bojazni da se lako stečena dvocifrena prednost gubi, to se ovog puta nije desilo sve do pred kraj treće četvrtine kada je već prebacila 50 poena i pobednik se uveliko znao.

 


Ako ste se uključili posle 20 minuta i videli +40 za Pešićev tim, nemojte da se bojite – oči vas nisu slagale.

Strašni procenti šuta za tri poena, agresivna odbrana po celom terenu i kao posledica izgubljene lopte Portorika, otvorile su „brdo“ kontri koje srpski igrači nisu propuštali.

Lopta je lepo išla od ruke do ruke, svako je znao kako da pruži neki svoj doprinos, bilo u odbrani svog koša ili u navali na protivnički.

Počelo je poenima Ognjena Dobrića koji je vrlo brzo u prvoj četvrtini već bio dvocifren, pre nego što je otišao „na hlađenje“.

Srbija je već posle pet minuta igre imala deset poena viška, a Dobrić je dobio lepo dodavanje pod obručem i završio je akciju za 17:7.

Od tog trenutka domaći tim ne da se nije osvrtao, nego je igrao u punom gasu. Samo u jednom trenutku pred kraj prve deonice Portoriko je preko Forda i Romera uspeo da naniže četiri poena, ali su slobodna bacanja Davidovca bila dovoljna da prvih deset minuta bude završeno 26:13 u korist srpskog tima.

Druga deonica je tek bila „dranje“. Tada se poenima i trojkama priključio Bogdan Bogdanović, pogađali su ih i Gudurić i Avramović, dok je Nikola Milutinov počeo da dominira u skoku.

On i Nikola Jović su pravili ozbiljne probleme Portorikancima i pod njihovim obručem, pa je Milutinov penalima u toj četvrtini prestigao Dobrićevih 12 poena i nadmašio ga nakratko, dok su „orlovi“ mogli da se bace i na alej-upove i pasove bez gledanja, a razlika je uporno rasla i posle 20 minuta iznosila 65:25.

Dobrić je poluvreme završio sa 15 poena, Srbija je imala tri izgubljene lopte i 21 asistenciju, a niko u Portoriku nije imao više od pet poena koliko su imala trojica igrača, Romero, Voters i Tompson.

Tokom treće četvrtine Srbija nije bila toliko surova prema protivniku, ali se već tada približila stotki. Bogdan je i dalje nastavio sa trojkama, Dobrić je imao svoju seriju od šest poena u dva minuta, a „orlovi“ su prebacili i 50 poena viška.

Tek u poslednja tri minuta je Holand uspeo da podigne svoj tim, Ford je vezao dve trojke i na kraju treće četvrtine bilo je 89:46.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Avramović je u četvrtoj četvrtini odgovorio trojkom na pogodak Holanda, a onda je zakucavanjem u kontri nagovestio da „orlovi“ neće padati ispod 40 razlike.

Tada je šansu da debituje za seniorski tim dobio i Nikola Topić, sin proslavljenog košarkaša Milenka Topića, i odmah u jednom od prvih napada je krenuo hrabro na obruč.

Nije pogodio, ali u tim trenucima više nije bilo ni toliko bitno što su Kondit, Holand i Voters davali slobodna bacanja i trojke za 97:62. Simanić i Ristić su svojim trojkama probili „stotku“ za Srbiju na 102:64 i samo je bilo pitanje kojim će se rezultatom meč završiti.

Be the first to comment on "IGRA MAČKE I MIŠA: Srbija UNIŠTILA Portoriko u Štark areni!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*