PARTIZAN DEKLASIRAO BORAC: Moćni crno-beli odigrali fantastičnu utakmicu

Košarkaši Partizana ubedljivo su nadigrali ekipu Borca iz Čačka rezultatom 101:56 u 9. kolu ABA lige.

Odličan odgovor Partizan je pružio svojim navijačima. Utakmica devetog kola ABA lige bila je neizvesna samo tokom prvih osam, devet minuta, pa je domaćin protiv Borca u „Štark Areni“ zasluženo upisao i više nego ubedljiv trijumf – 101:56.

 


Cedevita Olimpija i Igokea su u arhivi, uskoro će biti i meč sa Čačanima, ali će makar na veče utisak biti i više nego pozitivan. Pobedom su crno-beli došli do učinka 6-3 i sada su rame uz rame sa ekipom Budućnosti na četvrtom i petom mestu.

Duel su serijom 9:2 otvorili domaći igrači uz sjajnu rolu Pi Džej Doužera i centara Partizana. Spustio je gard domaćin u defanzivi nakon početnog niza, pa je Tajlan Birts svojom dobrom rolom vratio Čačane u život.

 


Imali su gosti nekoliko prilika da dođu do preokreta sredinom prvog kvartala, a kada to nisu uspeli da iskoriste usledila je nemilosrdna serija. Dve trojke Kaminskog, pa jedna i Anđušićeva po prvi put su donele domaćinu dvocifren višak, ali je Rebrača polaganjem makar nakratko spustio na 24:16.

Koliko-toliko je Borac i imao priključak do sredine druge četvrtine. Šut je štucao i jednima i drugima sve do momenta kada je Kaboklo najpre u kontri vratio plus deset, potom i Smailagić naterao rivala na minut odmora.

Treća deonica je bila preslikana poput druge, a procenat šuta za tri poena je bio skoro 70 odsto u tim momentima.

Najviše je rešetao Tristan Vukčević, koji je imao i jednu zanimljivu situaciju, kada je napravio „mali“ faul da zaustavi kontru, a Željko Obradović ga udarao po leđima kako bi mu „odao priznanje“ na dobroj odbrani.

To je izmamilo osmeh i kod Vukčevića, ali i navijača, pa je atmosfera u dvorani postala još bolja.

Partizan je za 27 minuta ubacio 80 poena i mnogo pre kraja rešio pitanje pobednika.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "PARTIZAN DEKLASIRAO BORAC: Moćni crno-beli odigrali fantastičnu utakmicu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*