IGRA MAČKE I MIŠA: Zvezda sipala sa svih strana i ponizila Megu!

prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije, Crvena zvezda je večeras u dvorani “Aleksandar Nikolić“ savladala Megu rezultatom 114:78.

Prvog finalistu već znamo, to je FMP posle Partizanovog odustajanja od učešća u plej-ofu, pa Zvezdi još jedan trijumf nedostaje do plasmana u finale.

Druga utakmica igra se već za dva dana, a Mega će biti u ulozi domaćina.


Znate već da je Nejt Volters posle osvajanja titule u AdmiralBet ABA ligi dobio dozvolu kluba da otputuje u Ameriku i za njega je sezona završena, a uz Voltersa večeras u sastavu nije bilo ni Nikole Kalinića koji je dobio poštedu. Upražnjena mesta u sastavu zauzeli su Marko Simonović i centar Maik Cirbes koji je imao dugu pauzu zbog povrede.

Utakmicu je sjajno otvorio Ostin Holins sa pet vezanih poena, ali je ubrzo Nikola Ivanović preuzeo glavnu ulogu na terenu i počeo je nemilosrdno da zatrpava koš gostiju.

Zvezda je već do kraja prve četvrtine povela sa 33:15, a Mega je u drugoj nekako uspela bar da spreči da Zvezdina prednost bude i još veća. Cerovina, Rudan i Simanić su ptredvodili goste u tom delu igre, ali Ivanović je nastavio da pogađa i do kraja poluvremena je stigao do 21 poena uz šest pogođenih trojki iz osam pokušaja.

A dodatni užitak navijačima je priuštio kapiten Branko Lazić fenomenalnim pogotkom iz odbojke u poslednjoj sekundi druge četvrtine, za 58:39 na poluvremenu.

Bilo je već tada jasno da će Zvezda dobiti ovaj meč, postavljalo se samo pitanje kojom razlikom. U drugom poluvremenu su njeni navijači sa nestrpljenjem iščekivali i prve Cirbesove poene, a on ih je postigao zakucavanjem na oko tri i po minuta pre kraja.

Da utisak o Zvezdinoj igri bude još upečatljiviji, neverovatan je podatak da su crveno-beli postigli čak 23 trojke u ovom meču!

Nikola Ivanović se na kraju zaustavio na 25 postignutih poena, 16 je postigao Dobrić, a po 14 Holins i Marković.

 


Kod gostiju 16 poena Ruženceva, 15 je upisao Simanić.

Be the first to comment on "IGRA MAČKE I MIŠA: Zvezda sipala sa svih strana i ponizila Megu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*