SRBIJA SE KOCKALA, ALI POBEDILA: „Orlovi“ dominirali, a onda doživeli KOLAPS u drugom poluvremenu!

FOTO: FIBA

Košarkaši Srbije savladali su Portoriko sa 94:77 u drugom kolu grupe B na Mundobasketu i tako su faktički obezbedili drugu fazu Svetskog prvenstva. Ostala je formalnost u poslednjem kolu protiv Južnog Sudana, gde su izabranici Svetislava Pešića apsolutni favoriti.

Ipak, iako je Srbija ubedljivo slavila, postoje ozbiljni padovi u igri, koje će selektor Pešić morati da analizira i da ih otkloni, naročito kada budemo igrali protiv ozbiljnijih ekipa.

 


Srbija je silovito krenula meč protiv Portorika i vodila je sve vreme od starta meča. Serijom 8:0 su se odmah na startu odlepili. Trener Portorika je već posle minut i po morao da prekida seriju tajmautom i uspeo je u tome serijom 5:0, ali je potom ponovo nastavila Srbija, na krilima sjajnog Nikole Jovića, koji je posle prve četvrtine imao dvocifren učinak.

Sjajno su igrali naši košarkaši i posle prvih 10 minuta imali su +12 (27:15), a u jednom momentu je prednost bila i 18 poena razlike. Ipak, Portorikanci su pogodili dve vezane trojke i uspeli su da smanje razliku na „pristojnih“ 12.

Nastavila je Srbija sjajno i u drugoj deonici, uz snažnu igru u odbrani i odličnom igrom na drugoj strani u napadu. Razlika je samo rasla, naši igrači su sjajno rasporedili minutažu i poene.

Ali, kako je sve izgledalo sjajno u prvoj deonici, tako je u nastavku viđeno ozbiljno opuštanje našeg tima. Dozvoljavali smo Portorikancima veliki broj otvorenih šuteva, koji su počeli da pogađaju i da tope razliku. Tokom treće deonice su gotovo prepolovili rezultat, a u četvrtoj su u jednom momentu došli do minusa od 10 poena razlike.

Ipak, u završnici je Srbija ipak stegla odbranu i uspela je da odbije nalet Portorikanaca i da reši meč.

 


Ali, ono što sigurno brine jeste ovako ozbiljan pad u igri u drugom poluvremenu, ali i povreda Alekse Avramovića, koji je uz bolnu grimasu napustio parket sa ledom na skočnom zglobu.

Najefikasniji u našem timu bili su Bogdan Bogdanović i Nikola Jović sa po 17 poena, dok je Aleksa Avramović dodao 15.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "SRBIJA SE KOCKALA, ALI POBEDILA: „Orlovi“ dominirali, a onda doživeli KOLAPS u drugom poluvremenu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*