NIJE DOBRO: Evo šta je Pešić rekao o povredi Avramovića!

Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je posle meča protiv Portorika o sjajnoj igri, a potom i padu svojih izabranika u drugom poluvremenu.

Srbija je na poluvremenu imala +30, a u nastavku je dozvolila Portoriku da priđe na samo 10 poena razlike.

 


„Ne bih pričao o drugim timovima, obično govorim o svom timu. Portoriko dobro igra u tranziciji, baš to je i rekao Nikola. Ovo je kvalitet tima Portorika. Dobar ritam imaju u napadu, to su pokazali u drugom poluvremenu. Treba da budu ponosni na reakciju u drugih 20 minuta. Posle prvih 20 minuta, to je sjajno“, izjavio je Pešić.

Selektor je istakao da je veoma zadovoljan prvim poluvremenom.

„Prvo poluvreme izvanredno, nismo im dali šuteve, jaka je to ekipa. Opuštanja nema, ovo je prvenstvo sveta, nije ol-star utakmica. Ništa novo nemam da kažem. Protivnik je igrao koliko smo dopustili. Priča je da je sledeći meč protiv Južnog Sudana. Nema vremena za razmišljanja. Treba da profitiramo. Nešto naučimo što nije dobro. Meč treba da pokaže šta ne treba da radimo. Ispustili smo inicijativu kao u fudbalu, oni su pokazali ponos“.

Na pitanje o povredi Alekse Avramovića nije znao ništa da odgovori.

„Ne znam ništa“, samo je slegao ramenima Pešić.

 


Pratio je i igre Južnog Sudana sa kojim se Srbija sastaje u 3. kolu.

„Gledao sam usput, bio sam koncentrisan na igru. I dalje se bavim našom igrom. Danas ili sutra ćemo da vidimo u kom stanju. Radi se o ekipi sa puno atletike. Danas su dali 15 koševa za tri, kao i Portorikanci koji su dali 10 trojki. Oni su nam tako dali 30 u drugom poluvremenu. Odgovornost, atletika… Južni Sudan poseduje šut. Rani pik koji koriste kao sve ostale ekipe. Oni nemaju ime kao što su favoriti, ali pokazalo se da ekipa ima karakter, svežinu. Iako su igrali danas u 16.00, oni su bili u 08.30 na treningu. Trenirali su. Žele da se kvalifikuju za drugu rundu. Moramo da se pripremimo, da imamo odnos kao u prvoj utakmici“, istakao je Pešić.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "NIJE DOBRO: Evo šta je Pešić rekao o povredi Avramovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*