EPSKA BRUKA: Srbija IZGUBILA od Gruzije?!

FOTO: VSS Aleksandra Krupanić

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je iznenađujući poraz od selekcije Gruzije, koja je nakon boljeg izvođenja peteraca slavila sa 23:22 (11:11).

Delfini su porazom od autsajdera u okviru kvalifikacionog turnira za Svetski kup došli u situaciju da im visi plasman na završni turnir koji se održava u Los Anđelesu.

Plasman selekcije Uroša Stevanovića na Superfinale sada će zavisiti od rezultata meča Grčka-Crna Gora, gde našoj selekciji treba pobeda Helena koji su već obezbedili mesto među najbolje tri reprezentacije u Grupi B smeštenoj u Podgorici.

 


Naša selekcija je trenutno treća na tabeli grupe B kvalifikacionog turnira u Podgorici i ima devet bodova, baš koliko i Grčka.

Heleni imaju bolju gol-razliku i bolji međusobni skor od nas pošto su nas u drugom kolu savladali sa 16:14, a večeras se sastaju sa Crnom Gorom koja bi u slučaju pobede zakomplikovala situaciju u grupi.

U slučaju tog scenarija Crnogorci bi napravili trougao sa Srbijom i Grčkom, gde bi se najpre gledao broj bodova osvojenih u međusobnom duelu, a onda i gol razlika.

Što se tiče utakmice sa Gruzijom, naš tim ju je dobro otvorio i poveo sa 4:2 nakon prve četvrtine, da bi na poluvreme poneo prednost od 6:5.

Kavzkazi su nastavili da dižu svoju igru u nastavku pa su i treću deonicu rešili u svoju korist identičnim rezultatom kao i drugu (3:2), a sa dva gola u poslednja dva minuta uspeli su da izbore penal seriju, umalo i iznenade olimpijskog šampiona posle regularnog dela.

 


Ipak, to im je pošlo za rukom nakon penal serije, nakon koje su režirali pravu senzaciju i savladali Srbiju.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "EPSKA BRUKA: Srbija IZGUBILA od Gruzije?!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*