EFES RASTUŽIO PARTIZAN: Loše vesti za crno-bele!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Real Madrid rezultatom 90:89, u odloženom meču 24. kola Evrolige.

Efes je ostvario 14. pobedu u Evroligi i nastavio borbu za Top 8.

Sada su ozbiljno ’’zakuvali’’ priču oko borbe za plasman u plej-of.

Džanan Musa je odlično otvorio meč, a ispratio ga je Mario Hezonja, dok je na drugoj strani odličan bio srpski košarkaš Vasilije Micić, koji je postigao šest poena od prvih 10 Efesa.

Ipak, Real je bio bolji u prvih 10 minuta u Istanbulu, pošto je na krilima odličnog Gabrijela Deka, koji je vezao sedam poena, uz pomoć Poarijea i Muse, doneo gostima prednost od šest poena posle prvog kvartala.

 


Imao je Real +7 na startu druge četvrtine, ali je onda usledio preokret. Režirali su ga Plajs, Singlton i Ilajdža Brajant, koji je trojkom doneo vođstvo Efesu. Klajburn je zaključio prvo poluvreme dvojkom i na veliki odmor Efes je otišao sa +3.

Real je opet preokrenuo i poveo u trećoj četvrtini, ali je na scenu stupio Kris Singlton. Pogodio je dve trojke zaredom, a posle odlične odbrane nadovezao se Brajant, koji pogađa trojku na četiri minuta do kraja treće četvrtine za +8. Posle trojke Klajburna, Efes odlazi na +11 i tu su potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom.

Efes je imao 17 razlike pred poslednjih 10 minuta, a Real je napravio seriju 12:2, smanjio na sedam razlike i to je bio njihov poslednji trzaj.

Kada je Efes imao +8 na tri minuta do kraja, delovalo je da je to rešeno. Real se ipak vratio i trojkom Ćaća Rodrigesa došao do minus dva. I onda potpuni šok! Geršon Jabusele pogađa trojku za 84:83 i Real dolazi do prednosti na 80 sekundi do kraja.

Na minut do kraja Šejn Larkin pogađa trojku za +2, da bi na 38 sekundi do kraja Jabusele promašio trojku. Plajs je zakucao za +4, a onda rampu dobija Dek i to je bio kraj utakmice. Musa je na jednu stotinku do kraja pogodio trojku za minus jedan, ali ništa dalje nije moglo da se desi.

Do pobede su ih predvodili Larkin sa 18, Brajant sa 17 i Klajburn sa 15 poena. Vasilije Micić za 19 minuta ubacio je 10 poena.

U poraženom sastavu istakli su se Musa sa 16, Dek sa 15, Rodriges sa 14 i Tavares sa 13 poena.

Šta to znači za Partizan?

Crno-beli su pomno pratili dešavanja u Istanbulu zbog činjenice da bi Efes mogao da im pomrsi konce kada je u pitanju plasman među osam najboljih timova u elitnom takmičenju. Parni valjak ima dve pobede više, uz meč više, te bi eventualnom pobedom turski tim prišao na samo trijumf manje.

To se upravo i desilo i sada se ozbiljno zakuvalo u borbi za Top 8, pošto Efes svima diše za vratom, pa i Partizanu.

Efes i Partizan sastaju se u 29. kolu Evrolige, 16. marta.

To će biti veoma bitan meč za srpski tim, kao i za turski.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "EFES RASTUŽIO PARTIZAN: Loše vesti za crno-bele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*