EPSKA BRUKA: Sramni Partizan ponižen od Mladosti usred Humske!

Fudbaleri Mladosti GAT pobedili su Partizan u meču 21. kola Superlige Srbije rezultatom 4:0.

Partizan je bio neprepoznatljiv, anemičan, a njegovi igrači kao da se nisu ni pojavili na terenu u Humskoj, na kom su priredili svojim navijačima jedno od najneprijatnijih iznenađenja u svojoj istoriji.

Posebno su igrači Gordana Petrića zakazali u odbrani gde su u sve četiri situacije „častili“ protivnika greškama koje nisu prošle nekažnjeno, pa pobeda nije ni mogla da bude epilog za Partizan.

Mladost je do meča sa crno-belima dala samo 12 golova u prvenstvu na 20 utakmica, a onda je Partizanu dala četiri, po dva u svakom od poluvremena.


Crno-beli su prvi udarac u okvir gola uputili posle sat vremena igre, u trenucima kada su gubili sa 2:0, nisu imali nijedan, pa je pitanje šta im se desilo protiv pretposlednje ekipe u prvenstvu Srbije.

Šta god da im se desilo, rezultat je debakl kakav se ne pamti, kojim je agresivna i motivisana Mladost pokazala da zaslužuje bolji plasman od trenutnog 15. mesta.

Utakmica je počela minutom ćutanja za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji, a tribine su već posle četiri minuta fudbala zaćutale još jednom.

Radovali su se fudbaleri Mladosti, koji su kaznili grešku Svetozara Markovića golom za 1:0. Nikola Janković je posle prekida poslao centaršut u kazneni prostor Partizana, Marković je očajno reagovao i poslao loptu na nogu Romejna Tjerija Gala.

Gal je prihvatio poklon i precizno gađao poslavši „kiflu“ u malu mrežu golmana Aleksandra Popovića za neprijatno iznenađenje svih u taboru Partizana.

 


Da to iznenađenje bude još neprijatnije, postarao se Brazilac Kristijan Dal Belo u 11. minutu. Opet je Marković pogrešio i predao loptu rivalu, ovaj je na sličan način, samo sa leve strane, plasirao loptu pored Popovića za 2:0.

Tek tu se videlo koliko je značajan mogao da bude pas Sameda Baždara samo minut ranije, kada je dobro povukao loptu i nije precizno pronašao Andriju Pavlovića u šesnaestercu Mladosti.

Rikardo Gomeš je, iako je Petrić krenuo ofanzivno od starta, uštopovan na 20, 25 metara od gola, a u 23. minutu je Gal iz slobodnog udarca propustio lepu šansu da povisi na 3:0.

Gađao je neprecizno sa 22 metra. Partizan je nedugo zatim, u 26. minutu, tražio penal posle starta nad Pavlovićem, „grobari“ su nešto kasnije počeli da viču „uprava napolje“, a njihov tim je u 42. minutu propustio najbolju šansu.

Danilo Pantić je poslao loptu u kazneni prostor iz sredine, dočekao ju je Živković i probao da proigra Slobodana Uroševića koji se nije snašao sa četiri, pet metara, pa je na pauzi ostalo 2:0 za Mladost.

Malo ko je od nekoliko hiljada navijača na premijeri prolećnog dela sezone u Humskoj očekivao da će posle poluvremena Partizan biti potpuno podređen.

Štaviše, Mladost GAT ni u jednom trenutku nije delovala kao ekipa koja zauzima pretposlednje mesto tabele Superlige i Novosađani su želeli da prednost sačuvaju i u drugih 45 minuta.

I krenuli su crno-beli ofanzivno u prvih nekoliko minuta, sve dok novom greškom odbrane i, ovog puta Ljubomira Fejse, nisu i treći put kapitulirali.

Igrao se 52. minut kada je Fejsa probao u svom šesnaestercu da ispuca loptu posle centaršuta Gala iz prekida.

Umesto lopte, šutnuo je Đorđa Ćosića u nogu i glavni arbitar je pokazao na penal, koji je Novica Maksimović u 54. minutu pretvorio u 3:0.

Dva minuta kasnije veliku šansu u kontri propustio je Jovan Mituljikić, kada ga je u poslednjem trenutku zaustavio Saničanin.

Time je samo odložena potpuna katastrofa crno-belih koju će overiti nekadašnji igrač Crvene zvezde Nemanja Milić, koji je u 58. minutu dao četvrti gol Mladosti.

Milić je glavom kaznio propust dva igrača odbrane Partizana i njihovu suviše veliku ležernost, pošto je lopta loše ispucana, a onda je Nikola Janković ukrao loptu pre nego ju je na glavu namestio Miliću.

Partizan je tek tada živnuo. Samed Baždar je u 65. minutu gađao sa distance u okvir gola, tri minuta kasnije je Kvinsi Menig „zavrnuo“ loptu i pogodio stativu, a do 70. minuta crno-beli su imali i šansu iz prekida.

Do 80. minuta je tempo bio nešto sporiji, što je odgovaralo igračima Mladosti, koji su u maniru iskusnog tima čuvali stečenu prednost.

Crno-beli su imali još jednu priliku iz slobodnog udarca, lopta je završila preko gola, a igrači novosadskog tima su se do kraja odbranili i sačuvali svoj gol.

To su poslednji put uradili još u oktobru u meču sa Kolubarom, što dodatno pokazuje koliko je pobeda nad Partizanom bila neverovatna.

Klub iz Humske sada ima 46 bodova na tabeli Superlige na kojoj zauzima drugo mesto. Mladost je i dalje na pretposlednjem, 15. mestu sa 16 bodova.

Be the first to comment on "EPSKA BRUKA: Sramni Partizan ponižen od Mladosti usred Humske!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*