PUKLA PETARDA NA MARAKANI: Zvezda demolirala Radnički i pobegla Partizanu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Radnički iz Kragujevca rezultatom 5:0 u okviru 26. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su učvrstili prvu poziciju i sada imaju četiri boda više od Partizana, dok su Kragujevčani prekinuli seriju poraza, ali i ostali na četvrtom mestu.

 


Na prvi gol se čekalo nepunih deset minuta kada je posle Kanginog centaršuta sa desne strane posle kornera golman Radničkog Stojan Leković loše procenio let lopte, skočio je u prazno, a na drugoj stativi je tu loptu sačekao Stamenić i bez problema je poslao u mrežu – 1:0.

Sedan minuta kasnije Leković je odbranio “zicer“ Bukariju u situaciji jedan na jedan, pa se donekle iskupio za kiks kod prvog gola, ali je u 20. minutu ponovo savladan. Ovoga puta Mijailović je prihvatio loptu na desnoj strani u visini kaznenog prostora, odlično je centrirao na ivicu peterca za Šerifa Endiaja koji majstorski, petom zahvata loptu i šalje je u mrežu – 2:0. 

Radnički je na isteku prvih pola sata izveo svoju najbolju akciju na utakmici, kada je Bevis šutirao sa desetak metara zamalo pored gola, a Zvezda je par minuta kasnije imala novu odličnu priliku kada je Ivanić sa leve strane uposlio Hvanga, ali Koeejac je sa oko pet metara poslao loptu pored gola.

Rezultatom 2:0 se ušlo u drugo poluvreme, a onda je do izražaja došao sudija Šegrt, odlukom posle koje se pitanje pobednika više nije postavljalo. On je u 46. minutu pokazao žuti karton kapitenu Radničkog sloboidanu simoviću zbog prekršaja nad Endiajem, a samo dva minuta kasnije je novi njegov prekršaj kaznio još jednim kartonom i Radnički je iznenada ostao sa igračem manje na terenu.

Pre nego što je trener gostiju Feđa Dudić reagovao uvođenjem Mitrovića, Zvezda je stigla i do trećeg gola, još jednom preko sve boljeg Endiaja. Ivanić je još jednom odradio veliki deo posla, asistirao sa leve strane, a Endiaje je rutinski pogodio za 3:0.

Tek što je trener Radničkog Feđa Dudić izvršio još tri izmene u pokušaju da osveži ekipu, Zvezda je stigla i do četvrtog gola. Sada je Olajinka ušao sa leve strane u kazneni prostor, nije želeo da šutira već je asistirao Hvangu u sredinu, a Korejac iz prve šutira i pogađa mrežu – 4:0.

 


A za “petardu“ se pobrinuo Aleksandar Katai koji je u 76. minutu meča “promešao“ odbranu Radničkog i iskosa sa desne strane, sa desetak metara majstorski poslao loptu u mrežu – 5:0.

Zvezda je u laganom ritmu privela meč kraju, bez mnogo novih uzbuđenja.

Be the first to comment on "PUKLA PETARDA NA MARAKANI: Zvezda demolirala Radnički i pobegla Partizanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*