RAZLIKA U KLASI: Zvezda deklasirala Cibonu u Zagrebu!

FOTO: KK Cibona/Ivana Dergez

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Cibonu u Zagrebu rezultatom 82:59 u okviru 23. kola ABA lige.

Crveno-beli su i dalje prvi sa 20 pobeda i tri neuspeha, dok je hrvatski velikan na poziciji deset sa osam trijumfa i 15 poraza.

 


Igrala je večeras Zvezda bez plejmejkera. Zbog povreda su izostali Miloš Teodosić, Jago dos Santos i Nikola Topić, pa je uloga startnog organizatora igre crveno-belih pripala iskusnog Adamu Hangi. Nije se Mađar baš najbolje snašao, što je Cibona iskoristila i povela sa 7:3.

Ipak, ulaskom Nedovića umesto Hange, ekipa Janisa Sferopulosa zaigrala je bolje u napadu. Eksplozivni bek koji je dobio poštedu na poslednjoj evroligaškoj utakmici protiv Makabija koristio je svoju brzinu i dobru igru u prodoru, iznuđivao slobodna bacanja i doneo brz preokret svom timu (12:11).

Usledio je period od skoro sedam minuta u koje Cibona nije mogla do koša, što je Zvezda iskoristila da košem Bolomboja dođe do prve dvocifrene prednosti (26:16) nakon dva minuta igre u drugoj četvrtini.

Domaće je koliko-toliko u „životu“ držao srpski plejmejker Aranitović, jedini dvocifreni u ekipi Cibone posle prvog poluvremena sa 11 poena.

Ipak, Aranitović nije mogao „sam“. Nedović i Smart su bili sjajni na drugoj strani, a nakon pogotka sa poludistance upravo Nedovića Zvezda je došla do maksimalnih „+15“ u samom finišu prvo dela koje je završeno vođstvom crveno-belih od 42:30.

U dobrom ritmu lider na tabeli bio je i na startu drugog poluvremena. Hanga je vezao tri, a onda i Gedratis još pet za novu najveću prednost Zvezde – 50:34, a onda je Smart položio za „+18“ (52:34). Tako je već na polovini treće deonice meč ušao u „jednosmernom ulicom“.

Ponovo je Aranitović zaustavio seriju gostiju, ali je Tobi trojkom zadržao visoku prednost Beograđana. Nije Hanga mnogo kreirao za druge, ali jeste za sebe, a Zvezda iz minuta u minut bila sve bliže novoj pobedi. Posebno nakon dva pogođena „penala“ Tobija za 20 poena viška – 61:41.

 


Smanjila je Cibona zaostatak u finišu treće četvrtine sa dve pogođene trojke Bundovića i tri „penala“ Radovičića , pa se u odlučujučih deset minuta ušlo sa prednošću gostiju od 62:50.

Uneo je novu energiju u Zvezdinu igru Bolomboj monstruoznim zakucavanjem na startu poslednjeg kvartala, ali je Nedović već u narednom napadu promašio zicer i „ubio“ momentum, ali se iskusni strelac ispravio pogođenom trojkom i „slalomom“ za „+16“ (69:53).

Nastavio je Nedović da vezuje poene i „gasi nadu“ domaćih da mogu do velikog preokreta, da bi trojka Gedratitisa iz ugla donela crveno-belima najvećih „+21“ (74:53) na nešto više od šest minuta pre kraja.

Nisu „vukovi“ pronašli način da sačuvaju razigranog Bolomboja koji je novim zakucavanjem podebljao na „+24“ (78:54).

Do kraja je razlika u korist crveno-belih iznosila poen manje.

Najefikasniji u redovima Beograđana bili su Nemanja Nedović sa 16 i Džavonte Smart koji je ubacio 15 poena, dok je Aleksandar Aranitović bio bolji od ostalih kod Cibone sa 16 poena.

Be the first to comment on "RAZLIKA U KLASI: Zvezda deklasirala Cibonu u Zagrebu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*