RAZLIKA U KLASI: Srbija još jednom ubedljiva!

FOTO: VSS/S. Sandić

Srpska vaterpolo reprezentacija savladala je Nemačku 14:6 u drugom meču grupe C na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku.

Bila je ovo druga pobeda našeg tima, i najvažnija, jer nam je praktično obezbedila prvu poziciju pred osminu finala i na papiru najlakšeg rivala u nokaut fazi.

 


Delfini naredni meč, nakon Izraela i Nemačke, igraju protiv Malte.

Najbolji strelci za Srbiju danas bili su Marko Radulović sa četiri gola i Dušan Mandić koji je postigao tri.

Delfini su dva dana rtanije, u prvom meču na šampionatu, deklasirali Izrael 22:1 a jednako sigurni i superiorni bili su i danas, protiv daleko izazovnijeg rivala. Osim početnih 2:2, dalje nije bilo problema po naš tim.

Jednostavno, individualni i timski kvaliitet je pravio razliku kako je vreme odmicalo.

Druga četvrtina bial je, u smislu rezultatske razlike, donela najviše, uz poslednju, kada su Nemci poptuno pali i odustali da skuplje prodaju kožu.

Delfini su drugi deonicu počeli vođstvom 3:2, a završili je sa 7:4, bio je to vrlo prduktivan deo ove često neravnopravne partije – tada su pogađali Vico, Mandić, Ubović i Rašović.

Ni nakon predaha odnos snaga se nije menjao. Najbolji srpski vaterpolisti su održali visok nivo igre u oba pravca, „škripalo“ je jedino u pozicionom napadu ali su to naši momci nadomestili u tranziciji i u situacijama sa igračem više.

 


Nemci se nisu pokazali kao dostojan rival, teško da će to moći i Maltežani, a pravi izazov bi mogla biti tek Francuska koja je, trenutno, najbliža tome da nam bude rival u osmini finala.

Francuzi su nakon dva meča poslednji u grupu koja ukršta sa Srbijom.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "RAZLIKA U KLASI: Srbija još jednom ubedljiva!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*