RAZLIKA U KLASI: Odbojkašice Srbije pregazile Mađarsku za plasman u 1/4 finale!

FOTO: FIVB

Odbojkašice Srbije su sa 3-0 (25:20, 25:19, 25:17) pobedile Mađarsku u osmini finala Evropskog prvenstva.

Izabranice Zorana Terzića su do nokaut faze došle maksimalnim učinkom u grupnoj fazi, a u istom stilu su nastavile i u osmini finala.

Do 5. kola nisu izgubile nijedan set, a večeras su sa ubedjlivih 3-0 bile bolje od Mađarica i u četvrtfinale idu na Francusku koja je ranije u toku dana pobedila Hrvatsku.


Stekla je naša reprezentacija vrlo brzo deset poena prednosti, Bjanku Bušu i Milenu Rašić odbojkašice iz Mađarske nisu mogle da skinu sa servisa tako lako.

U napadu je bilo vrlo raznovrsno, Tijana Bošković je bila rasterećena, što je odlično pred nastavak prvenstva. Mađarice su imale problema na prijemu, očigledan je bio i njihovo preveliko poštovanje prema našim odbojkašicama.  

Briljirala je i Maja Ognjenović, neretko je bilo i lepih poteza u prvom setu protiv protivnica koje verovatno nikada nisu igrale pred većim brojem gledalaca. 

Za kraj seta buđenje Mađarica, Greta Kiš je bila odlična, ali nedovoljno dobro da se ugrozi Srbija.

Drugi set drugačiji, Mađarice su oštrije krenule, sa dosta više elana, uvidele su krajem prvog seta da su naše odbojkašice ranjive, pa su držale set u egalu sve do 11:10 za naš tim.

Onda su naše odbojkašice vezale četiri uzastopna poena, na servis Mine Popović. 

Održale su naše odbojkašice prednost, čak i povećale nakon servisa sjajne Bjanke Buše, pa je i drugi set bio arhiviran. 

Na početku trećeg seta zaštitni znak našeg tima je bila koreja Maje Ognjenović i Milene Rašić, naš tim je odmah stigao do osetnije prednosti od 10:5. 

Prišle su Mađarice na tri poena vrlo brzo, ali je onda Tijana Bošković uzela stvari u svoje ruke. Mina Popović je nastavila da servira veoma dobro, stigle su naše odbojkašice do 17:10, pa bi se reklo da je već tada sve bilo rešeno. Ipak, par grešaka naših odbojkašica u napadu doveo je naše rivalke na pristojniji zaostatak od četiri poena, ali je Bojana Milenković uspela da zaustavi taj blagi pad našeg tima. Dovoljno za otrežnjenje i pobedu.

 


Be the first to comment on "RAZLIKA U KLASI: Odbojkašice Srbije pregazile Mađarsku za plasman u 1/4 finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*