DELFINI DEMOLIRALI IZRAEL: Ubedljiva pobeda na startu

Vaterpolisti Srbije započeli su učešće na Evropskom prvenstvu u Zagrebu superiornom partijom i više nego ubedljivom pobedom nad Izraelom 22:1.

Selekciju Uroša Stevanovića sada očekuje najvažniji meč, onaj koji nam može odrediti dalju sudbinu na šampionatu – protiv Nemačke u nedelju.

 


Najefikasniji u taboru Delfina bio je Marko Radulović sa četiri gola.

Od starta meča, Delfini nisu dozvolili rivalu da se razigra i dođe do gola. Umesto toga nizali su se golovi Jakšića, Mandića, Drašovića… Tako, posle prve deonice već je bilo 7:0. Sa druge strane, na visini zadatka je bio i golman Srbije Bane Mitrović koji je bio siguran i zaustavio retke pokušaje Izraelaca da dođu do gola.

 


Kako je meč odmicao, koncentracija Izraelaca je popuštala, Naravno, reprezentativci Srbije su to koristili, nisu smanjivlai ritam, i malo po malo su uvećavali vođstvo za ubedljivih 11:0 na poluvremenu.

U nastavku, usledila je nova furiozna četvrtina, golove postižu Strahinja Rašović, pa Radomir Drašović, a onda majstorija Vuka Rašovića, postigao je gol bez gledanja, i to, kada su svi očekivali asistenciju. Potom, Nikola Jakšić postiže gol sa peterca za 14:0.

Posle novog gola Viktora Rašovića, na samom kraju treće četvrtine, dosuđen je peterac za Izrael koji tek u ovom periodu uspeva da dođe do gola. Do kraja, Srbija je rutinski uvećala vođstvo i na kraju zasluženo slavila.

Ono što je primetno jeste pristup. Činjenica, Izrael nije rival od kojeg se očekuje previše. Ali, način na koji je Srbija došla do pobede, odbrana, uplivavanja, svakako raduju i daju nadu za nastavka takmičenja.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "DELFINI DEMOLIRALI IZRAEL: Ubedljiva pobeda na startu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*