PARTIZAN RAZBIO FMP: Ubedljiva pobeda crno-belih

Košarkaši Partizana savladali su ekipu FMP-a rezultatom 88:57 u okviru 23. kola ABA lige.

Izabranici Željka Obradovića brzo su zaboravili evroligaški poraz od Barselone i na najbolji mogući način najavili seriju važnih i teških mečeva.

 


Obe ekipe počele su suret „u grču“, ali je krajem prvog kvartala Partizan stekao prednost od +4 (20:16). Početkom druge deonice Avramović je sa pet poena „probudio“ saigrače, da bi nakon poena Džejlina Smita Parni valjak prvi put na meču stekao dvocifrenu prednost (29:18).

Zapaženu rolu imali su i Uroš Trifunović i Mateuš Ponitka, a razlika domaćeg tima je konstantno rasla. Crno-beli su drugu četvrtinu dobili rezultatom 23:15, a razlika je mogla da bude i ubedljivija da Matic Rebec košem u zvuk sirene nije pogodio trojku.

U nastavku je Partizan „dodao gas“ i serijom 14:2 praktično rešio pitanje pobednika, da bi posle trojke Trifunovića razlika iznosila +22 u korist izabranika Željka Obradovića (57:35).

Panteri su preko Novaka i Stepanovića uspeli da koliko-toliko smanje rezultat pred ulazak u poslednju četvrtinu, ali više od toga nisu mogli.

Aktuelni šampion ABA lige je poslednji kvartal počeo atraktivnim zakucavanjem Balše Koprivice i bez većih problema priveo susret kraju.

 


Što se košgeterskog učinka tiče, u pobedničkom timu posebno se istakao balša Koprivica sa 13, dok je u ekipi FMP-a bolji od ostalih bio Jovan Novak sa 13 koševa.

Nakon ovog kola Partizan zauzima treće mesto na tabeli ABA lige sa skorom 17-6, dok je FMP na 12. mestu sa sedam pobeda i 16 neuspeha.

Be the first to comment on "PARTIZAN RAZBIO FMP: Ubedljiva pobeda crno-belih"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*