VAŽNA POBEDA CRNO-BELIH: Partizan osilicirao i osvojio Zagreb!

Košarkaši Partizana otputovali su u Zagreb i od 18 časova igraju meč 16. kola ABA lige sa domaćom Cibonom i tom priliku su slavili rezultatom 74:87, po četvrtinama 25:20, 13:20, 13:21, 23:26.

Prva četvrtina nije dobro počela za crno-bele, Cibosi su uspeli da dođu do rane prednosti od 11:4 dobrom igrom Radovčića i Aranitovića.

 


Malo su uspeli da poprave utisak do kraja prve deonice, ali daleko je to bilo od bilo kakvog lica Partizana koje nam je dobro poznato, pa je na kraju prve deonice bilo pet poena razlike.

Druga četvrtina je donela potpuni povratak crno-belima, ali opet uz dosta muke, a Jaramaz je doneo konačnu prednost od dva poena razlike sa linije slobodnih bacanja.

Treća deonica protekla je u crno-belom maniru, gosti su dostigli čak deset poena prednosti, napad domaćina se u potpunosti raspao na veoma dobru i agresivnu odbranu Partizana.

 


Na kraju je u poslednjoj četvrtini utakmica rutinski privedena kraju, istakli su se neki igrači koji inače imaju manju ulogu, kao što je na primer Uroš Trifunović. On je ovaj meč iskoristio da pruži, pre svega odličnu odbranu, ali onda i veliki doprinos u napadu sa vrhunskim prodorima.

Na kraju je kao najkorisniji igrač ove utakmice za Partizan izašao Danilo Anđušić sa 17 poena, četiri skoka i tri asistencija, kao i indeksom korisnosti 22. Isti indeks korisnosti je imao i Kaboklo sa 18 poena i tri skoka. Po 10 poena dodali su Ledej, Koprivica i Jaramaz.

U ekipi Cibone najkorisniji je bio Aleksandar Aranitović, bivši igrač Partizana i dete Crvene zvezde, koji je postigao 17 poena uz osam asistencija i indeks korisnosti 23. Radovčić je imao 16 poena uz pet asistencija, a Mustapić je dodao 13, dok je Bošnjak imao 11 poena.

Naredni meč u Evroligi Partizan igra sa ekipom Panatinaikosa, dok će u ABA ligi dočekati Megu na svom terenu. Cibosi će, sa druge strane, dočekati podgoričku Budučnost narednog vikenda.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "VAŽNA POBEDA CRNO-BELIH: Partizan osilicirao i osvojio Zagreb!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*