CRVENO-BELI BEZ MILOSTI: Zvezda UBEDLJIVA na startu priprema!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfalno su započeli seriju pripremnih mečeva u Austriji.

Oni su danas savladali tamošnjeg drugoligaša, ekipu GAK-a iz Graca rezultatom 4:0 posle mnogo bolje igre u najvećem delu meča.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već posle prvih pola sata. Mirko Ivanić je “načeo“ rivala golom u 14. minutu posle centaršuta Milana Rodića, a prednost je duplirana samo šest minuta kasnije kada je Pavkov iznudio jedanaesterac, a siguran sa bele tačke bio Aleksandar Katai.

Do vođstva od 3:0 Zvezda je stigla u 29. minutu. Slobodan udarac iznudili su crveno-beli na desnoj strani terena, Falko je odlično centrirao, a u gužvi pred golom GAK-a najbolje se snašao Pavkov koji je loptu prosledio u mrežu.


Pavkov i Katai su potom mogli još koji put da se upišu u strelce, ali ostalo je 3:0 na poluvremenu.

U nastavak meča Zvezda je ušla sa potpuno izmenjenim sastavom: Gordić, Bakajoko, Degenek, Eraković, Gobeljić, Kanga, Petrović, Ben, Srnić, Gavrić i Krstović.

Projektil Geolora Kange obeležuio je uvodne minute drugog poluvremena, ali je prečka u toj situaciji bila saveznik ekipe GAK-a.

U 60. minutu sjajan solo-prodor El Fardu Bena, promešao je odbranu rivala poslao loptu iskosa sa desnbe strane u suprotni ugao, a ispred gol linije uklizao je Srnić i ugurao u mrežu, pa je njemu pripisan ovaj gol za 4:0.

Svoju jedinu pravu priliku za gol Austrijanci su imali u 74. minutu, golman Gordić nije stigao da se vrati na gol posle jedne intervencije, ali udarac sa oko 16 metara nije bio precizan, lopta je prohujala iznad prečke.


Be the first to comment on "CRVENO-BELI BEZ MILOSTI: Zvezda UBEDLJIVA na startu priprema!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*