KADA SE ŽELJA I NADA OBISTINE: Pre finala smo pričali o pobedi nad Partizanom

Veliki uspeh.

Andrej Žakelj, trener SC Derbija, uspeo je da sa svojim izabranicima pobedi Partizan u finalu ABA Superkupa rezultatom 83:81.

 


Ovo nije prvi put da je SC Derbi problem za crno-bele, ali ovaj poraz je posebno bolan za Partizan, jer je bio u borbi za trofej.

“Prvo moram da čestitam momcima da ja kao trener uživam gledajući ih kada se ovako bore i kada imaju ovakav pristup. Posebno mi je drago zbog njih. Treniraju jako mnogo, tako da rezultati moraju da dođu. Možda to niko nije očekivao, mi smo sinoć odmah posle polufinala razgovarali o pobedi u finalu. Tako je bilo i u pripremi utakmice, momci su to shvatili i išli sa pristupom da pobede Partizan”, rekao je Žakelj nakon pobede i ispisivanja novih stranica istorije kluba.

Tokom utakmice bilo je mnogo smena u vođstvu.

 


“Na kraju smo imali pad koncentracije nakon što smo imali više prednosti. Uz malo sreće i naše želje i borbe dobili smo utakmicu. Čestitam i Partizanu i želim im sve najbolje u sezoni.”

Prokomentarisao je Žakelj partiju mladog košarkaše Luke Bogavca, koji je imao 11 poena.

“On svakako ima talenat, dosta je mlad i neiskusan. Danas je dobro iskoristio šansu. Dobar trening je ulaznica za mlade igrače. Ja sam zadovoljan pristupom, odbranom, a to što je dao 11 poena, to je samo rezultat timskog rada i ne samo njegovog kvaliteta, koji sigurno poseduje.”

SC Derbi je više puta pokazao da je ekipa s jakim karakterom.

“Ja sam tu već treću sezonu. Mislim da je to naš zaštitni znak. Mi tako i treniramo, od njih zahtevam da uvek pokažu karakter. To je uslov za trening i utakmicu. Kada imamo volju, možemo da igramo sa svakim. Kada toga nema, onda imamo problema sa svima. Ja ću kao trener na tome da i dalje insistiram. Još uvek je pripremni period i glavna stvar je ligaški deo. Ovaj uspeh je dobrodošao za klub i za ove igrače, ali to je sasvim drugo takmičenje.“

Uskoro počinje i ABA liga.

„Sledeći vikend kada počne prvo kolo, ja sam glavom već u toj utakmici. Posle ovoga, toga se malo i bojim. Moramo da uživamo i malo se smirimo, te da počnemo da razmišljamo o ABA ligi. Ovo je klub koji je ambiciozan, želi da radi i daje priliku. Drago mi je i zbog svih tih ljudi koji rade u klubu.”

Kratko se osvrnuo i na nove dresove.

“Nisam ni znao da smo promenili dresove dok nisu počele pripreme. Nadam se da će nam doneti sreću ova nova boja”, uz osmeh je završio Žakelj.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "KADA SE ŽELJA I NADA OBISTINE: Pre finala smo pričali o pobedi nad Partizanom"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*