DOTLE DOŠLO: Nadal se pravda, Đoković je najbolji

epa10713963 Spanish tennis player Rafa Nadal at the ATP 250 Mallorca Championships tournament in the town of Santa Ponsa, in Majorca island, eastern Spain, 27 June 2023. EPA-EFE/MIQUEL A. BORRAS

Da li zato što je shvatio da je opisujući poslednje uspehe Novaka Đokovića dosta toga o sebi rekao ili zato što je zaista skapirao da je pogrešio, Rafael Nadal je preko noći „promenio ploču“.

Iz ugla nekoga ko je odložio reket do kraja 2023. kako bi se odmorio i rehabilitovao, Rafael Nadal pristao je da u intervjuima, prvo za Movistar, a zatim i As tumači poslednje uspehe Novaka Đokovića.

 


Srpski as je samo tokom ove godine uspeo da sa tri osvojena grend slema prestigne Nadala na večitoj listi grend slem šampiona i da sa peharom sa US opena podeblja prednost u odnosu na Španca za dva pehara. Novak ima 24 grend slem trofeja i sa krunom najboljeg ikada na najvrednijim i najprestižnijim turnirima automatski je postao njabolji teniser ikada.

I dok Rodžer Federer uopšte odbija da komentariše Novakove uspehe, a retko to čini i putem društvenih mreža, Nadal je pristao da opservira ono što je Srbin učinio u njegovom odsustvu sa terena.

Španac je tokom intervjua datog za Movistar istakao da bi Novak bio izuzetno frustriran da ga kojim slučajem ove godine nije prestigao po broju osvojenih trofeja na grend slemovima što je izazvalo lavinu negativnih rekacija, zbog čega je odlučio da ublaži formulaciju tokom razgovora za As.

 


– Brojke su brojke, statistika je neumoljiva i u tom smislu Novak ima bolje brojke od mojih, to je nesporno. Nemam dovoljno veliki ego da bih pokušao da prikrijem stvarnost ili je predstavim drugačijom. Ovo je istina. Ostalo su ukusi, inspiracija, način tumačenja, da li vam se jedan ili drugi više dopadaju. Što se tiče titula, Đoković je najbolji u istoriji i tu nema šta da se raspravlja. Onda, kao i uvek, svako može da kreira priču kako želi, da podseti na veliki broj mojih povreda. Nesreća za mene je što mi je telo (bilo) u takvom stanju, ali i to je deo sporta – gorkog ukusa u ustima, pozvao se Nadal na numeričke činjenice.

Ipak, 37-godišnji teniser ima veliku dozu poštovanja prema Đokoviću i čini se da je posle intervjua datog Movistaru shvatio koliko je loše okarakterisao ono što je Srbin učinio smao u tekućoj takmičarskoj godini.

– Čestitam Đokoviću na svemu što postiže i to mi ne izaziva nikakvu frustraciju. Rekao sam to kad sam bio teniser koji je osvojio najviše slemova, govorio isto kada smo bili izjednačeni i kažem to sada kada sam u zaostatku. Neću biti taj koji pokušava, kroz ličnu borbu, da poželi da bude ono što nije. Šta jeste – jeste, šta nije – nije. Ovo kažem zadovoljan svime što sam uradio.

Slaže se, pritim, da je trenutno Karlos Alkaraz jedini pravi takmac Đokoviću.

– Karlos je donedavno bio broj jedan u svetu. Iako je veoma mlad, trenutno je, praktično, jedini rival Đokoviću. Korak iznad ostalih. Moj osećaj je da kad on igra u 90 odasto slučajeva ishod meča zavisi od njega. U tom smislu, ono što se desilo na Vimbldonu me nije iznenadilo. Realnost je da je fantastično za sport i tenis da ima nekog poput njega, ko toliko vremena posvećuje sebi.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "DOTLE DOŠLO: Nadal se pravda, Đoković je najbolji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*