BORIŠA NA KUĆNOM OPORAVKU: Sve ide dobro

FOTO: FIBA

Lekar košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Radovanović rekao je da oporavak Boriše Simanića ide dobro.

Košarkaš Srbije na nedavno završenom Mundobasketu u Manili dobio je nezgodan udarac, a nakon komplikacija i dve operacije njemu je odstarnjen bubreg.

 


„Izašao je na kućni oporavak. Završna testiranja su obavljena, u dobrom je stanju i nadam se da će ceo njegov oporavak ići uzlaznom putanjom, te da će na kraju uspeti da se vrati sportu, što bi bilo divno. Postoje optimistički podaci o funkciji drugog bubrega, a Boriša je zdrav, mlad i jak čovek. Svi njegovi mehanizmi koji su neophodni za oporavak u punom su kapacitetu, zato i jesam optimista da će prebroditi sve ovo“, rekao je dr Radovanović.

„Igrači su želeli da mu pomognu na bilo koji način, na kraju su našli najbolji način – da mu igrama donesu sreću i veru u budućnost i povratak u sport. S druge strane, Boriša je želeo da pozitivnom energijom i velikom istrajnošću utiče na ostatak tima da ostvare uspeh. Zajedno su ga ostvarili“, objasnio je Radovanović.

 


Na prvi mah kontakt i udarac od košarkaša Južnog Sudana nisu se čili tako jakim da mogu da naprave ovakve komplikacije.

„Težina povrede govori o silini udarca. Bio je tu splet okolnosti – pozicija, Borišina tanana građa i ostalo, o tome možemo da spekulišemo, ali udarac je bio snažan, čim je napravio ovakav problem koji se retko viđa, samo u ekstremnim situacijama. Po simptomima u svlačionici sam shvatio da je reč o ozbiljnom krvarenju, a kada je tako, onda se zna da počinje borba s vremenom. Zato smo uradili sve što je bilo potrebno kako bi što pre bio operisan. Vrhunski sport nosi i velike opasnosti, počev od velikih napora kojima su svakodnevno izašli. Rekreativni sport je povoljan za zdravlje, ali vrhunski može da bude i opasan“, poručio je doktor Radovanović.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "BORIŠA NA KUĆNOM OPORAVKU: Sve ide dobro"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*