CRVENA ZVEZDA NA UDARU ENGLESKIH MEDIJA: Reklamiraju kompaniju koja finansira Putinovu ratnu mašineriju

epa10870564 Players of Red Star applaud their fans after the UEFA Champions League Group G match between Manchester City and Red Star Belgrade in Manchester, Britain, 19 September 2023. EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Dan posle utakmice između Mančester sitija i Crvene zvezde u Ligi šampiona engleski mediji posvetili su veliki prostor činjenici da beogradski klub na svojim dresovima nosi ime generalnog sponzora kluba, ruske kompanije „Gasprom“.

Dnevni list Miror prenosi reči Frenka Hjusinga, osnivača ekološke nevladine organizacije FFF, koji kritikuje UEFA zato što dozvoljava beogradskom klubu da nosi reklamu ruskog naftnog giganta.

 


– Nastavljajući da promoviše kompanije koje zagađuju okolinu, UEFA je saučesnik u klimatskoj kriz. Od naftnih do gasnih kompanija preko avio kompanija i krstarenja. „Gasprom“ je najgori primer za to. Ne samo da je to multinacionalna kompanija koja je jedan od najvećih zagađivača na svetu, nego i njen profit se sliva u Putinovu ratnu mašineriju – rekao je Hjusing, a zatim dodao:

– S jedne strane, „Gasprom“ je veliki zagađivač koji je vezan za režim koji vodi ilegalni rat, a sa druge strane kompanija koja je povezala i sa vrhunskim fudbalom.

 


Ovaj tekst najpre je preneo „Dejli Mejl“, koji ima reputaciju tabloida, ali tokom dana su se i još neki ostrvski mediji uključili u kampanju kojom se vrši pritisak na UEFA.

Mančester siti je uklonio sve fotografije na kojima se nalazi natpis „Gasprom“ na dresovima igrača Crvene zvezde u svojim objavama na društvenim mrežama u trenutku kada je žrebom odlučeno da će crveno-beli biti protivnik engleskog kluba u Ligi šampiona.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "CRVENA ZVEZDA NA UDARU ENGLESKIH MEDIJA: Reklamiraju kompaniju koja finansira Putinovu ratnu mašineriju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*